Sörtesztek szaxerűen

Tesco minőség újraértelmezve - Fazzy Radlerek

2017. november 09. - hunt3r95

Először is leszögeznénk, hogy ebben a cikkben nem külön-külön lesz a kettőnk véleménye, mivel -talán most először- tökéletesen egyet értettünk a kóstolás során, így egy szövegként írtuk meg a véleményünket.

fazzy1.jpg

Be kell vallanunk nem erre számítottunk. Miről is beszélünk, vagyis írunk? Arról, hogy valami átlagos kis radlerecskét vártunk a Tesco saját márkás löttyétől, szemezünk vele jó sokat, hogy ez biztos nem valami csúcs, erre ezek jól kicsesznek velünk és kapunk három fasza radlert. Erősségi (csökkenő)sorrendben: málnás, grapefruitos, citromos. Igen, erősségi sorrend, mert a három lötty nem egyforma alkoholtartalommal bír. Alkoholtartalma és összetevői miatt is a málnás a legkiemelkedőbb. 

fazzy2.jpg

 Kezdjük is akkor a málnással:

 

FAZZY MÁLNA - 5%

 malna.jpg

Habja intenzív, sok, és tartós, olyan egészséges sör. Színe az egyértelműen világos sör egy kis málnalével - halvány rózsaszínes. Illatra szintén egy kellemes világos sör, málnalével ízesítve. Nekem kicsit a Piroska málnaszörp jutott róla eszembe, -mondotta Tirdi- mivel egy igen kellemes málna ízről beszélünk, és szerintem ez is dominál benne, annak ellenére, hogy közben egy 5%-os sör, 98% sör tartalommal. Nem szeretem azokat a söröket, amik édesek, -ez a kijelentés természetesen Tirdi szájából hangzott el- de ezt megszerettem, mivel itt nem a sör édes, hanem a málnalé. :D Szóval meglepően jó kombó, közel nem vártunk volna ennyit tőle... Viszont mélyedjünk bele az ízlelésébe. A korty legelején egy nagyon rövid időre megcsapott minket egy érdekes íz. Hunt3r95 -nagyon jól- "növény/föld íznek" definiálta. Ez szerencsére nagyon hamar, és nyomtalanul elmúlik, és marad a kellemes málna és világos sör íz, ami -mint már említésre került- nagyon jól működik együtt. Utóízként akár percekig érezni a szánkban a fasza málna ízt.

Ez inkább olyan, mint egy cider. Szinte csak a gyümölcslé ízt érezni, mégis 5%-os. Annyiban jobb, hogy olcsóbb, mint egy cider, és nem egy idióta cider, sörös dobozban van. Ennek ellenére csak hasonlít a cider-re, mivel sör mivolta miatt ezzel a Tesco egy új, hibrid kategóriát teremtett, és nagyon jól tette.

Nem is szaporítjuk tovább a szót: ez nekünk nagyon bejött. Máskor is fogunk ve....ja, azóta már ittunk is még egyet. De még ezután is fogunk venni. Mindenféle sör mellé kiváló öblítő. Egy bak, két bak, esetleg valamelyik helyett, ne adj isten mellé, egy 9-es Karpackie, és ezek közt, után, előtt, -ha nagyon péntek van akár előtt és után is- a Fazzy málna egy tökéletes üdítő. Na de persze magába is megéri, mert olcsó is. Király, vegyétek!

U.i.: egy teszt során elhangzott kijelentés szerint, a cikknek tartalmaznia kell, hogy Tirdi vett magától egy bakot. :D

 

Értékelés:

Íz: 10/8

Illat: 10/9

Utóíz: 10/9

 

Bebaszási index: 35,8

Ár: 179 Ft

Vásárlás helye: Tesco, Campona

Vásárlás ideje: 2017.október

Forgalmazó: Tesco

Alkoholtartalom: 5%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: sör - 98% (víz, árpamaláta, kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat), málnás ital - 2% (gyümölcslevek, édesítőszerek...)

Az összetevőknél mindegyiknél más és más regényeket sorolnak fel, külön diploma kell az értelmezéséhez, én nem sorolok fel mindent itt.

 

FAZZY GRAPEFRUIT - 2,5%

 grape.jpg

Itt már egy más kategóriáról beszélünk, mivel ez csak 2,5%-os, így elmegy egy sima radlernek, és az ízesítése is egy szokásos -nem édes, mint a málna- radler ízesítés. Hát sajnálatos, hogy már csak 2,5%-ból kell gazdálkodni ennek az elfogyasztása során, szívesen megkóstolnánk ebből is egy 5%-osat, de hát ebbe csak ennyit adott nekünk a teszkó globál áruházak zéerrté kettőezer negyven budaörs kinizsi utca egy-három.

Nos, hát szagra egyértelműen grépfrúúúút, olyannyira, hogy a grapefruitnak nincs ennyire grapefruit illata. Nos, de végül is, kellemes gyümölcs illata van. Sajnos a habja már sokkal silányabb, mint a málnásé, de ezt a kevesebb sörtartalom miatt sejthettük.... "grépfrútós gyertyaszag íz" - mondotta hunt3r95, bár nem tudom miért, ezt az elméletet a későbbiekben egyikünk sem erőltette. Komolyabban átgondolva az ízt, egy elég erős grapefruit ízről van szó, ami a málnáshoz hasonlóan, nem az első pillanatban éri el tetőfokát, de ha elérte, akkor egy kifejezetten intenzív -és nem túl rossz- ízről van szó. Úgy tudtuk leírni, hogy a sör és a víz íz helyett is grapefruit íz van - a grapefruit íz mellett.

Végezetül: meg nem hatott annyira, mintha kétszer ennyire meghatott volna, ha 5%-os lenne talán jobban átjött volna, de semmiképp nem mondanánk rossznak. Egyszerű radler, nyáron nagy mennyiségben kellemes estét, és elegendő szomjoltást okozhat, bár inkább ezt is öblítőnek ajánljuk, ha valami komolyabb hatást szeretnél elérni.

 

Értékelés:

Íz: 10/7

Illat: 10/8

Utóíz: 10/8

 

Bebaszási index: 71,6

Ár: 179 Ft

Vásárlás helye: Tesco, Campona

Vásárlás ideje: 2017.október

Forgalmazó: Tesco

Alkoholtartalom: 2,5%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: sör - 55% (víz, árpamaláta, kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat), grapefruit ízű ital - 45% (gyümölcslevek, cukor...)

Az összetevőknél mindegyiknél más és más regényeket sorolnak fel, külön diploma kell az értelmezéséhez, én nem sorolok fel mindent itt.

 

FAZZY CITROM - 2%

 citrom.jpg

Nem is húzzuk a szót. Első szaglásra egy szokásosan kellemes illatra lettünk figyelmesek, talán még kellemesebbre is, mint társainál. Persze a csupán 2%-os alkoholtartalom -vagyis inkább alkohol foszlány- miatt itt már igen szomorúak voltunk. Aztán az első korty csupa érdekes érzelmet váltott ki belőlünk, úgy mint a "kenőcs vagy tisztítószer ízű" -hunt3r95 szerint-, vagy "pici kemény szopogatós cukorka ízű" -Tirdi szerint-. Ez annyira pozitív, mint amennyire hangzik, félig... De szerencsére a további kortyok során kezdtünk megbarátkozni vele, amit annyira sikerült, hogy azt mondhassuk: ez egy finom üdítő. Leginkább a Gösser Natur Zitrone-hoz hasonlít, amivel már tulajdonképpen el is mondtuk, hogy nem olyan rossz. A lényeg, hogy sör ízt ebben már nem lehet felfedezni, így elég szar volt inni olyankor, mikor csupán sörözhetnéke van az embernek. Viszont nyáron egy hűsítő szomjoltó üdítőnek nagyon is megfelel, mivel ilyen szemmel ránézve kifejezetten jó. Ez is megteszi két sörebb sör közötti öblítőnek, de már nem nagyon különbözik attól, mintha pl. Fantával öblítenénk. Hogy vennénk-e máskor? Hát maximum akkor, ha egy Karpackies-Bakos estét hosszúra akarunk elnyújtani...vagy ha egyszerűen szomjasak vagyunk egy nyári nap közepén.

Értékelés:

Íz: 10/7

Illat: 10/8

Utóíz: 10/7

 

Bebaszási index: 89,5

Ár: 179 Ft

Vásárlás helye: Tesco, Campona

Vásárlás ideje: 2017.október

Forgalmazó: Tesco

Alkoholtartalom: 2%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: sör - 55% (víz, árpamaláta, kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat), citromos ízű üdítőital - 45% (citromlé, cukor, édesítőszerek...)

Az összetevőknél mindegyiknél más és más regényeket sorolnak fel, külön diploma kell az értelmezéséhez, én nem sorolok fel mindent itt.

 

Összefoglalva három kiváló radlert kapunk, de egyértelműen a málnás a favorit, mivel az nem csak egy radler. Különleges, mert a málnás íz hétköznapi radlerek között nem túl gyakori, és ráadásul nem is radler, mert még sörnek is hívhatjuk kis túlzással az alkoholtartalma miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr5013147266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása