Sörtesztek szaxerűen

Penny vagy nem Penny? - Arany Korsó 1. rész: Mit kapunk a vízbe?

Sörtesztek szaxerűen 92. rész

2022. március 22. - TyRDy

Mint minden áruházláncnak, így a Penny Marketnek is megvan maga (low)budget sörkollekciója. Ezzel alapvetően nem is lenne gond, hiszen "sajátmárkás", olcsó, de iható...khmmm. Sok esetben nem az. Bár vannak elég valid ajánlatok is. Egyébként az Arany Korsó szériát is a Van Pur lengyelországi sörgyára készíti, így a Sixtusbrau után joggal reméljük, hogy ihatóak lesznek olcsóságuk ellenére is. Mi most alkoholtartalom szerinti növekvő sorrendben mutatjuk be az Arany Korsó söreit -az  Arany Ászok már foglalt volt?-  ez nem feltétlenül a fogyaszthatósági sorrend. Első versenyző papíron a legcsirkébb: a zöld.

Arany Korsó ZÖLD [3%]

 

Elöljáróban a cuccról: 

Túl sokat nem várunk tőle, nyilvánvalóan a legkiheréltebb téma lesz. Első blikkre is ordít, hogy basic "olcsósör" az alsó polcról. Kotta szerint nincs benne kukorica. Mellesleg a legolcsóbb is  a széria tagjai közül.

 Illat, habzás:

hunt3r95: Szinte semmi habja sincs, ami van az is hamar elillan, illata valami vizezett, a pulton kint felejtett söré, de legalább nem ver nyakon a illata. Ennyire illatmentes sört még nem nagyon szagoltam.

Íz, utóíz:


Tirdi: Hát víz ízű, de nem hiszem, hogy ez meglepő a maga 3%-ával. No meg egy kis fémet is tartalmaz, sör íz az nem nagyon létezik.  

hunt3r95: Nagyon olcsó jellegtelen vizezett sör, aminek nincsen sör íze. De semmi, komolyan mondom. Ez lehetne bármi, méreg, tisztítószer, esővíz... Valalmi fémes-kesernyés íz bejön a végére ugyan, de nem hiszem, hogy az a komló lenne. Ritkán iszom ennnyire jellegtelen sört. Komló és maláta harmóniájáról szerintem fölös beszélni :DD

Összegzés:

Tirdi: Ez borzalmas, keserű utóízes fémes-víz kb, ennek így semmi értelme. 

hunt3r95: Csak azért nem bántóan szar, mert mint írtam szinte semmilyen íze nincs, nincs ami igazán bántson, jellegtelen ipari tömegtermék, amit van pofájuk eladni. Nem éri meg.
img_20220310_190415.jpg

 

hunt3r95:

Íz: 25/5

Illat: 25/5

Utóíz: 25/4

Ár-Érték arány: 25/4

Össz pontszám: 100/18

 

Tirdi:

Íz: 25/5

Illat: 25/5

Utóíz: 25/5

Ár-Érték arány: 25/5

Össz pontszám: 100/20

 

Bebaszási index: 43

Ár: 129 Ft

Vásárlás helye: Penny Market

Vásárlás ideje: 2022

Gyártó: Van Pur S.A.

Alkoholtartalom: 3%

Kiszerelés: 0,5 L aludoboz

Összetevők: árpamaláta, árpa, komló, komlókivonat, víz

 

Arany Korsó KÉK [4%]

Elöljáróban a cuccról: 

Következő áldozat a kék Arany Korsó, a túrót, az áldozatok mi vagyunk ebben a tesztben. Eme teszt sere remek lehetne, ellenben nem tett efele, lett tengernek szemete szememben. Phejj...el vele. Mellesleg 4%-os, más eltérés nincsen. Akciósan 139Ft.

Illat, habzás:

hunt3r95: Több habja van mint a zöldnek, de az is hamar elpáyázik, és legalább büdösebb is, fémes szaga van, nagyszerű kilátások, mondhatom.

Íz, utóíz:


Tirdi: Nos haladunk a létrán, ez már legalább nem bántóan víz ízű, rosszat mondani nem tudok, de a baj, hogy jót se. Ez egész egyszerűen semmilyen, szerintem egy fokkal jobb a zöldnél. Pontosabban 1%-al, hahi.  

hunt3r95:  Az a + egy 1% alkohol meg ami benne van csak arra jó, hogy velem kibasszon. Ami a zöldnek az erénye, hogy legalább jellegtelen, az itt nincs meg. Ez masszívan szar. Műanyag íze van. Nem is! Nejlonzacskóba tekert nyers csirkemellfilé íze van. Van egy ilyen jellegzetes mellékíze is, amit valami vegyszernek tudnék titulálni. Nagyon érződik rajta, hogy egy másik szar sört csak tovább vizeztek, de nem eléggé...Utóíze valami nagyon savanyúan tapadós fémíz. 

Összegzés:

Tirdi: Hát nem biztos, hogy egyet értek a kollégával, ugyan is szerintem nem rosszabb az előzőnél, de. Egy biztos, ez még mindig nem jó és nem éri meg megvenni. 

hunt3r95: Számomra totál ihatatlan, majdnem vegyi vegyver kategória, ép ésszel nem fogom fel miért kerül ilyen szennylé a boltok polcaira. Előbb iszom meg az esővizet napon érlelve, ez helyet kapott nálam a top 10 szar sör között. Hogy egy Tankcsapda dal részletével búcsúzzak: "...aki a pokolra kíván jutni, annak balra a második ajtó..." Na itt ez a sör az a bizonyos ajtó.
img_20220310_190434.jpg

hunt3r95:

Íz: 25/2

Illat: 25/3

Utóíz: 25/3

Ár-Érték arány: 25/3

Össz pontszám: 100/11

 

Tirdi:

Íz: 25/6

Illat: 25/6

Utóíz: 25/5

Ár-Érték arány: 25/5

Össz pontszám: 100/22

 

Bebaszási index: 39,75

Ár: 159 Ft (139Ft akciósan)

Vásárlás helye: Penny Market

Vásárlás ideje: 2022

Gyártó: Van Pur S.A.

Alkoholtartalom: 4%

Kiszerelés: 0,5 L aludoboz

Összetevők:  árpamaláta, árpa, komló, komlókivonat, víz

 

Arany Korsó PIROS [4,5%]

Elöljáróban a cuccról: 

Bár csak 10Ft-tal drágább és csak fél%-kal több, mégis reménykedünk, hátha lesz egy iható Arany Korsó e három közül. Nagy tételben azért nem fogadnánk, de hátha. A Sixtusbrauval nagyjából egy árban an, így azért joggal lehet némi elvárásunk.

Illat, habzás:

hunt3r95: Kicsit édeskés illat, de legalább felismeri a szervezetem, mint sör. Hoppá, jár a taps. Habja egészen tartós, a legtartósabb a három közül. Megelőlegezem, hogy iható lesz.

Íz, utóíz:


Tirdi: Oké, rendben, alakulunk. Lassan sör íze is lesz a dolgoknak, és sikerül leküzdeni a szar mellékízeket. Itt már talán felismerhető hogy ez sör akar lenni, sőt, egészen vállalható. Igazából egy dolog fent maradt, mégpedig az, hogy jellegtelen. Sör ízű és iható, nem rossz, de jellegtelen. 

hunt3r95: És valóban, nem csinál búvársört a másik kettőből sem, ez  bizony iható, mégha nem is a legjobb amit ittam, de erre már úgy kegyelemből ráírható a sör szó. Első kortyra édeskés íz dominál, ami aztán az utóízben is megmarad, de nem túl tolakódó. Azért mellékvágányon idelopakodik a komló? kesesűsége is, de totál jellegtelen. Kicsit kevés benne a buborék.

Összegzés:

Tirdi: Oké, ezt már megveheted. Létezik a kategóriában jobb, de ez legalább már kiérdemelte a sör jelzőt. Eddig, ha Pennybe mennék ezt venném, igen, ezt már megvenném.  

hunt3r95: Nem hánytam el magam, ami pozitívum a kék után, de azért ez sem úgy vonul be a blog törikönyvébe, hogy ez jó sör lenne, mert nem az, de a legkevesbé szar. Öblító/sokadik/melóközbeni sörnek oké, de semmi több.
img_20220310_190400.jpg

 

hunt3r95:

Íz: 25/8

Illat: 25/10

Utóíz: 25/7

Ár-Érték arány: 25/10

Össz pontszám: 100/32

 

Tirdi:

Íz: 25/10

Illat: 25/9

Utóíz: 25/8

Ár-Érték arány: 25/13

Össz pontszám: 100/40

 

Bebaszási index: 37,5

Ár: 169 Ft

Vásárlás helye: Penny Market

Vásárlás ideje: 2022

Gyártó: Van Pur S.A.

Alkoholtartalom: 4,5%

Kiszerelés: 0,5L  aludoboz

Összetevők: árpamaláta, árpa, komló, komlókivonat, víz

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr1917770422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klagenfurtjeno 2023.05.25. 23:31:50

amilyen magasan kvalifikáltak vagytok, gondolom a kukoricasörben is a pilseni ízeket keresitek...
süti beállítások módosítása