Sörtesztek szaxerűen

Budweiser Budvar Dark 4,7% - Létezése nem indokolatlan

Sörtesztek szaxerűen 85. rész

2019. december 11. - hunt3r95

Elöljáróban a cuccról:

MIII??? EGY SÖRTESZT?!! Igen, újra itt vagyunk, vagyis egyelőre csak én (hunt3r95), de hamarosan a kolléga is visszatér, csak elvonón van :D Bátran írhatom, hogy most már tényleg rendszeresen jelentkezünk majd ilyen-olyan anyagokkal. Lesz kocsma teszt, házi borkészítés, meg minden ami alkohol, de a fő profil marad a sörteszt természetesen. Viszont a videós próbálkozásokat egyenlőre hanyagoljuk, helyette az Instagramon érdemes majd minket követni ahol "sortesztekszaxeruen" néven találhattok ránk. Nem is húznám az időt, vágjunk is bele a sűrűjébe, terítéken a Budweiser Budvar Dark!

Illat, habzás:

Visszafogottan kezd a téma, semmi gáz, nem tolakodik, de érződik, hogy azért barna a cucc. Kellemes az illata, baknál mindenképp visszahúzódóbb, azonban a Faxe barnájánál karakteresebb. Pici alkoholos illata van, valamint a maláta is egyből érzőzik. Habja kicsit barnás csak, értelmes mennyiségben jelenik meg kibontás után, de legalább sűrű.

Íz, utóíz:

Mintha összeöntenénk a Faxe barnáját meg a Dreher Bakot, azonban ennek az eredmény közel sem rossz, sőt kapunk egy mindenki számára emészthető ízt. Na de az milyen is? Míg a Faxe túlságosan íztelen, addig a Bak nagyon erős ízvilágú, viszont itt van ez amibe pont annyi az íz, ami még az én Bakhoz szokott arcomba is könnyen elfér, nincs hiányérzetem.  Leginkább a Szalon barnára emlékeztet, de nem annyira édes. Középkategória teteje ha be kéne tájolni.utóíze nem markáns, enyhén kesernyés csak, sok kortyon keresztül élvezhetjük az első korty örömét, selymesen csúszik.

 img_20191211_122301_1.jpg

Összegzés:

Nem kiemelkedő termék a Budweiser Budvar Dark, azonban kiegyensúlyozott sör. A háromféle maláta kellemesen selymes ízt ad neki. Talán ha kicsit több lenne benne az alkohol azt kultiválnám és egy-két ponttal többet is kaphatna, de nem mertek merészet húzni a cseh ízlelőbimbók.

hunt3r95:

Íz: 20/14

Illat: 20/13

Utóíz: 20/14

Ár-Érték arány: 20/15

 

Bebaszási index: 63,61

Ár: 299Ft

Vásárlás helye: Auchan Savoya park

Vásárlás ideje: 2019 december

Gyártó: Budweiser CZE

Alkoholtartalom: 4,7%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: Forrásvíz; Árpamaláta (világos, munich, karamell és pörkölt); Komló

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr6615348204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása