Sörtesztek szaxerűen

Tökéletes harmónia - First Blueberry Ale

Sörtesztek szaxerűen 95. rész

2022. március 31. - hunt3r95

Elöljáróban a cuccról:

Budapesten készül a cucc, ez egy áfonyás négyfeles ale. Design szerintem el lett találva, ami a címkét illeti. A koriandernél még csak kicsit, a nátrium-benzoátnál(finom), illetve a kálium-szorbátnál(ez is nagyon finom) jobban redőztem a homlokom, no, de lehet még ebből jó sör is. 

Illat, habzás:

Habja szinte semmi sincs, de ez jellemző a gyümölcsös sörök nagy részére. Az illata elsőre áfonyás joghurt, alaposabban szaglászva inkább áfonyás szörp akar lenni. A színe kellemesen áfonyalé színű, enyhén opálos.

Íz, utóíz:

Na de az íze, az bevisz egy gyomrost a gyümölcsös söröknek, meg úgy ámblokk a kézművek löttyöknek is, ez nagyon el lett találva. Nagyon erős, áfonyaszörpös jelleg, szinte már túl édes, de mikor már kezdenék fintorogni, akkor vág közbe az alapsör íze. Kellemesen megjelennek az ale jellegzetes aromái, egy kis komlókeresűvel kézenfogva. Mintha átkapcsolna egy kapcsoló a sörben. Egyszerűen zseniális. Ennek ellenére nem annyira testes, mint amennyire az első benyomás alapján a sziruposságából fakadóan gondoldoltam volna. A koriander csak nyomokban fedezhető fel, ha nem olvasom el a címkét, meg sem érzem, hogy benne van. Talán lehetne egy kicsit kevésbé gyümölcsösen édes, hogy az is szívesebben fogyassza, aki nem kimondottan édeszájú, de egy búzasör alapú ale-nél ez még megbocsájtható.

Összegzés:

Bajban vagyok az értékelésnél, hiszen ha felsorolom a pozitívumokat, azon kapom magam, hogy a végére is értem a tesztnek. Ha valamit mégis meg kéne említenem az az illata, ami elsőre nem vetítette elő a benne rejlő potenciált, illetve, hogy lehetne kicsit több bubi benne. Talán még az ára, ami még ígyis olcsóbb, mint a hasonló kaliberű kraftok. Nálam a TOP 5 gyümölcsös sörben benne van. Aki meg kitalálta a búzasör alapú ale+ áfonya témát, annak jár a Nobel-díj. 

img_20220302_180803.jpg

hunt3r95:

Íz: 25/22

Illat: 25/18

Utóíz: 25/21

Ár-Érték arány: 25/19

Össz pontszám: 100/80

Bebaszási index: 146,4

Ár: 659 Ft

Vásárlás helye: Reál Alfa, Kondorosi Út

Vásárlás ideje: 2022 március

Gyártó: First Kraft Beer Company

Alkoholtartalom: 4,5%

Kiszerelés: 0,33 L üveg

Összetevők: víz, árpamaláta, búuzamaláta, cukor, áfonyakivonat, komló, narancshéj, koriander, sörélesztő, citromsav, nátrium-benzoát, kálium-szorbát, 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr917790332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása