Sörtesztek szaxerűen

Franziskaner Premium Weissbier : Naturtrüb & Dunkel

Sörtesztek szaxerűen 79. rész

2019. április 23. - TyRDy

Elöljáróban a cuccokról:

  Nemrég kaptunk a Borsoditól termékmintát az általuk forgalmazott német, müncheni import Franziskaner szűretlen búzasörökből, egy világos és egy barna verziót kóstolhattunk meg. Elég ránézni, és tudhatjuk, hogy minőségibb sörökről van szó. De teszteljünk, és meglátjuk.


franziskaner.jpg

 

Franziskaner Weissbier Dunkel

 

Illat, habzás:

Tirdi: Ennek meggybor illata van. Ez jutott róla eszembe na, haggyá. Tömény illattal rendelkezik, érződik benne az alkohol -igen jó értelemben. És szagolgatás közben esett le, hogy ez búzasör, szóval érződik rajta, bíztatóak a szaglás útján érzékelt információk. Habja nagyon enyhén barnás, átlagosan dús, aprószemű. 

hunt3r95: Apátsági sör since 1363, na akkor szar már nem lehet. kibontás után valóban pofánvág, először a hab aztán enyhén, nem tolakodóan, de egyértelműen megállapítható gyümölcsös, azon belül is meggyes aromát véltünk felfedezni.

Íz, utóíz:


Tirdi: Oké...mi a fasz? Szóval mivan? Most mit érzek? Hangzottak el az íz okozta sokkhatás alatt a kérdések. Első gondolatom, hogy meggyes íze van. A furcsa íze nekem rögtön a meggyes sörökből ismert meggy befőttet juttatja eszembe, amúgy is édeskés kicsit. De valamire itt még hasonlít...talán a belgákra (majd egyszer ez a cikk is napvilágot lát) is, fasztuggya. Amit még megjegyezném, hogy az erőteljes, érezhetően minőségi íz nem csak az első kortynál van, sokadik kortyra is ugyanúgy tartja magát, tök király. Ja és hozzáteszem, teszt végén jöttem csak rá, hogy ez barna. És akkor a végére leleplezem legperverzebb gondolatom, hogy valamiért nekem erről Bécs jut eszembe. Hát és nagynehezen meglett miért, forraltborhoz hasonló tényezők fedezhetőek fel az ízében, konkrétabban szegfűszeg, meg sem lepne, ha kiderülne, hogy tényleg tartalmaz kevés szegfűszeget. 

hunt3r95: Mint a meggyes piskóta, vagyis ez jutott eszembe, Íze már sokkal testesebb, ez biza nem vizezett sör meg gyengített minőségű, ez maga a minőség. Egyáltalán nem keserű, sokkal inkább az édeskés íz határán mozog, ennek ellenére nem bántóan teszi ezt. Egyébiránt utóíze sem tartogat meglepetést, hozza a testes ízvilágot, nagyon harmónikus.

.

Összegzés:

Tirdi: Nos összegzésül, nem szar az tuti, minőségi sör, kifejezetten egyedi ízvilággal...viszont rohadjak meg de nem mondom, hogy szívesebben innám a jólbevált PET-palackos Sixtusbräunál. :D

hunt3r95: Jó-jó, de nem kiemelkedő. A Borsodi egy tényleg egy olyan sört hozott el amit mindenképp érdemes megkóstolni a bárkinek, főleg aki szereti a búzasört, azonban ennél vannak karakteresebb sörök is, de az is igaz, hogy ha akarnék sem tudnék belekötni, nagyon egyben van. Minden esetre nekem bejött.

 

 

hunt3r95:

Íz: 20/14

Illat: 20/15

Utóíz: 20/14

Ár-Érték arány: 20/10

Tirdi:

Íz: 20/14

Illat: 20/14

Utóíz: 20/14

Ár-Érték arány: 20/?

 

Ár: 500 - 1000 Ft környékén várhatóak

A söröket a forgalmazótól, a Borsoditól kaptuk, 2019 áprilisában.

Gyártó: Spaten-Franziskaner-Bräu, München (Spaten-Löwenbräu Gruppe)

Forgalmazó: Borsodi Sörgyár Kft.

Alkoholtartalom: 5%

Kiszerelés: 0,5L üveg

Összetevők: víz, búzamaláta, árpamaláta, élesztő, komlókivonat

Franziskaner Weissbier Naturtrüb

 

Illat, habzás:

Tirdi: Egyértelmű búzasör illat, gyengébb mint a barnáé...és nagyjából ez az amit tudni kell. 

hunt3r95: Túl sokban valóban nem különbözik, egy laikus(tehát mi) is megmondja, hogy ezek egy gyártó termékei, ugyan azok a jellegzetes vonások jellemzik, mint társát,.

Íz, utóíz:


Tirdi: Csont ugyan az az ízvilág, gyengébb ízekkel, ennyi. Az előzőben alig érződő barnaság hiánya észrevehető, de ennyi, nem írom le ugyan azt mint az előzőnél. 

hunt3r95: Ahogy Tirdi említette, csont ugyanaz...lenne. De azért ez egy picit tucatabbnak érződik, nem olyan karakteres és zavaros mint a másik, habja picit viszont többnek tűnt. Összképre szintén testes és harmónikus. Én a barnát venném.

 

Összegzés:

Tirdi: Barna verzió mínusz barnaságos jellemzők. Kész. 

hunt3r95: Kicsit lájtosabb íz a barnasörök nemkedvelőinek.

 

 

hunt3r95:

Íz: 20/13

Illat: 20/13

Utóíz: 20/14

Ár-Érték arány: 20/10

Tirdi:

Íz: 20/14

Illat: 20/14

Utóíz: 20/14

Ár-Érték arány: 20/?

 

Ár: 500 - 1000 Ft környékén várhatóak

A söröket a forgalmazótól, a Borsoditól kaptuk, 2019 áprilisában.

Gyártó: Spaten-Franziskaner-Bräu, München (Spaten-Löwenbräu Gruppe)

Forgalmazó: Borsodi Sörgyár Kft.

Alkoholtartalom: 5%

Kiszerelés: 0,5L üveg

Összetevők: víz, búzamaláta, árpamaláta, élesztő, komlókivonat

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr5514763638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása