Sörtesztek szaxerűen

Van folytatás! - Argus sörök 2. rész

2018. március 13. - hunt3r95

Bár ne lenne, legalábbis ezután a performansz után... mondhatjuk, ott folytatjuk ahol abbahagytuk tavaly októberben. Mit is jelent ez? Az  Argusok tesztje volt az első teszt a blogon, azok közül is a legszarabbal zártuk azt a cikket. Na most fél évvel később meg a legszarabbal kezdünk a teszteltek közül. Íme az Argus Free. Ja, amúgy remekül sikerült keretbe foglalni a termékpalettát a legerősebb és leggyengébb sörük is egy darab .......... na oda a pöttyökre mindenki képzel amit akar. Egyébként vannak egész jó söreik is, sőt egy-kettő ki is emelkedik minőségét tekintve a kínálatból.

Argus Free

 

hunt3r95:  Hát hol is kezdjem, elég bitangos a cucc de nem a jó értelemben. Illatra még csak-csak sör, de ízre valami borzasztó, szinte meg sem lehet definiálni. Vízízű, de abból is a poshadt fajta, némi sör és fém ízzel, na meg az édeskés íz itt sem maradhat el, de legalább utóíze van és keserű. Csodás a sokszínűség. Viszont , hogy kinek és mire ajánlanám az nehéz kérdés, sőt zsákutca, ugyebár íze rossz, berúgni nem fogsz, ha meg szomjas vagy simán igyál egy radlert vagy vizet, mindenki jobban jár.

argus_free_2.jpg

Tirdi: Illata tulajdonképpen sör illat, bár nem az a best, de tűrhető. Gondolnám, hogy akkor nem lehet nagy baj az ízzel. Ja...gondolnám...rosszul. Nálam ez eddig mindent alázott, nem bírtam meginni. Részemről széjjel alázza undorítóságban a Waldertet. Nos mi is ez...erősen víz ízű, szar minőségű sör + egy marék cukor. Nagyjából mikor trollkodásból cukrot raknak a piádba oszt öntheted ki. Ittam vagy 10 kortyot, mert egyszerűen nem bírtam elhinni, hogy ez ilyen szar, és utána közös megegyezéssel kiöntöttük a picsába, mert rájöttünk, hogy de. De a doboza szép.

argus_free_1.jpgVégezetül a sorsa

 

hunt3r95:

Íz: 10/2

Illat: 10/6

Utóíz: 10/5

Tirdi:

Íz: 10/1

Illat: 10/6

Utóíz: 10/3

 

Bebaszási index: ~végtelen

Ár: 129 Ft

Vásárlás helye: Lidl, Nagytétény

Vásárlás ideje: 2018.02.

Forgalmazza: Lidl

A gyártási helyről annyit, hogy fogalmunk sincs honnan származnak, de eltér a véleményünk, Tirdi szerint tök máshonnan származnak (a hipermarketek sajtmárkás termékei se egy helyről vannak), hunter95 szerint ugyan ott készül az összes Argus. De lehet még az Argus se tudja?! (hun3r95)

Alkoholtartalom: max. 0,5% 

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: ivócsatornavíz, árpamaláta, rizs (mi a fasz), komló, komlókivonat

 

Argus 12 Maestic - Original

 

hunt3r95: Legjobb tesztelési időt választottuk, egyébként 10 cm porhó, mínuszok, persze szerencsére a sör használati értékéből nem sokat vont le. Bontási hangja 10/10 -cszsssssssst- . Illata marha jó, a napos oldalra tartozik az Argusok között, de nem csak azok között, általános sörviszonylatban is megállja a helyét. Meg úgy az egész cucc is, kissé édes az íze az átlag világos sörhöz, de a komló keserűsége végig megvan, főleg habban és utóízben keserű. Ami külön tetszett, hogy szinte végig ugyanazt a karakteres ízt érezni, kicsit "száraz" a cucc, de ez adja a varázsát. Nekem nagyon bejött, venni fogok máskor is.

Tirdi: Illatra, össze-vissza fosom magam, olyan jó. Najó, lehet ez picit túlzás, de elég jó az illata. Kicsit kesernyés, fincsi karakteres, egyedi. Ízre is király, kesernyés, erős ízű, nem édes, egyedi és karakteres. Valószínűleg nem ugyan ott gyártják, de nehéz elhinni a mentes után, hogy ez is Argus, és az is. Nekem azt hiszem eddig ez lett a kedvencem, bár a 10-es sem rosszabb. 

 

argus12.jpg

 

hunt3r95:

Íz: 10/8

Illat: 10/8

Utóíz: 10/8

Tirdi:

Íz: 10/9

Illat: 10/9

Utóíz: 10/8

 

Bebaszási index: 43,54

Ár: 209 Ft

Vásárlás helye: Lidl, Nagytétény

Vásárlás ideje: 2018.02.

Forgalmazza: Lidl

Cseh sör

Alkoholtartalom: 4,8%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat

 

Argus 10 Original - Pils

 

hunter95: Végezetül jöjjön egy a Lidlben új termék, legalábbis újnak volt titulálva. Doboza tök funny, mint a Majesticnél itt is habzik a vonalkód meg minden, de mellette a szomorú igazság: ez biza 4%-os, se több se kevesebb. Bontsuk is ki. Illata kissé karakteresebb mint az előzőé, de nem jó értelemben, engem a rokira emlékeztetett....na persze, azért nem volt ennyire gáz a helyzet. Szerencsére a hab eltereli figyelmünket, szinte már rendes sörélménnyel nézünk szembe. Ízre a Majesticnél keserűbb, nem annyira testes, utóíze viszont nem csak önmagához, hanem elébb említett társához nézve is édesebb. Ha rangsorolnom kéne akkor mindenképp a középmezőnyt erősíti, nyilván nem kell agyonkeresni magad, hogy jobb sört igyál, akár házon belül is akad alternatíva, ilyen pl. a Majestic vagy a Gold.

Tirdi: Illata kevésbé erős szerintem, mint a 12-es, de bőven kellemes, kevésbé lágy. Íze is tompább, mint a másiké, hasonlóan keserű, és ez is elég karakteres és egyedi, de persze nem ugyan úgy mint a másik...de akkor nem is lennének egyediek. :D Kicsi karamellmalátás cucchoz hasonlító beütése is van, de halványan, és szerintem köze sincs a karamellmalátához. Hát ez is egy jó cucc, de talán inkább a 12-est választanám, ha választani kéne, bár szoros a verseny. 

 

argus10.jpg

 

 

hunt3r95:

Íz: 10/7

Illat: 10/8

Utóíz: 10/7

Tirdi:

Íz: 10/8

Illat: 10/8

Utóíz: 10/8

 

Bebaszási index: 47,25

Ár: 189 Ft

Vásárlás helye: Lidl, Nagytétény

Vásárlás ideje: 2018.02.

Forgalmazza: Lidl

Cseh sör

Alkoholtartalom: 4,0%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat

Zárásképp egy csoportkép...kizárólag az erre tartalmilag is méltóakkal. 

argus_10_12.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr9513112746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása