Sörtesztek szaxerűen

Dreher Áfonya - Végre!

Sörtesztek szaxerűen 87. rész

2021. szeptember 13. - TyRDy

Elöljáróban a cuccról:

 

Pár éve onnan indultunk, hogy van sima sör, alkoholmentes sörök, meg 2%-os radler. Ezt a sablon szokást lényegében a Soproni Meggy Ale törte meg a maga 4%-ával, majd jöttek a további meggyesek. Persze most csak a nagyüzemi kategóriáról beszélünk, bár még abban is akadt kevésbé híres kivétel, mint a Fazzy málna. Apropó málna, a nagyüzemi mesénk a málnás sörrel folytatódik, pontosabban a Soproni málnával, ami a meggynél még komolyabb húzás volt. De csak nem estem hasra, inkább locsoltuk össze a Pölöskei áfonyát a Sixtusbräuval. Na és most jött a Dreher, aki rájött, hogy talán nem is olyan faszság az egyik legkirályabb gyümölcsöt sörbe, méghozzá rendes sörbe facsarni. Így jöhetett létre a szitu, hogy amikor megtudtuk,hogy van Dreher áfonya, egyből egy "mimimimi" felkiáltással indultunk a boltba.

Illat, habzás:

Tirdi: Illata: áfonya. Ennyi, kellemes áfonyás illat, pici sörös mellékkel. Színe szép lilás. Egyszerűen guszta.

hunt3r95: Olyan amilyennek lennie kell. Csábít, hogy igyad meg. Finom áfonya illat, pont mint az áfonyalekváré, grátisz sör illattal nyakon dobva. 

Íz, utóíz: 


Tirdi: Itt jött a meglepi, mert ez kifejezetten savanykásra sikeredett, végre. Ugyanis én nem nagyon szeretem az édes löttyöket, a savanyút annál inkább, és ennek még kifejezetten jól is áll. Amúgy kb azt kapjuk mint a többi 4%-os gyümis sörnél, kellemes gyümölcslé íz, mellette enyhe sör íz. Annyi, hogy ez savanykásabb a társainál, és szerintem eddig ez volt a legjobb gyümölcsválasztás. Édes is, de savanyú is, és itatja magát. Pont. 

hunt3r95: Még a kóstolás előtt, szerintem joggal, de valami édes italra számítottam, mivel magam is az édesebb ízek híve vagyok. Ennek ellenére kellemesen savanykás lett, ráadásul nem egy testes sör, így simán bevágsz 3-4 darabot a nyári melegben, húzóra. Aztán adásszünet. Tapasztalat. No,de a lényeg: ez finom. Semmi mű íz, vagy alkoholos utóíz, egy végletekig leegyszerűsített kétkomlós karakter áfonyával.

 

Összegzés:

Tirdi: Nagyon jó, hogy ez létrejött, van létjogosultsága, fogom venni. 

hunt3r95: Az idei év eddigi legjobb újítása szerintem, külön pacsi, hogy nem ültünk fel ismét az Ale+valami gyümölcs vonatra. Vegyétek, igyátok beb@szásig, ami menni fog, mert 4%-os az alkoholtartalma. 

img_20210912_154142.jpg

 

 

hunt3r95:

Íz: 20/18

Illat: 20/16

Utóíz: 20/16

Ár-Érték arány: 20/15

Tirdi:

Íz: 20/16

Illat: 20/15

Utóíz: 20/17

Ár-Érték arány: 20/16

 

Bebaszási index: 77,25

Ár: 309 Ft (Tesco)

Vásárlás helye: Tesco Campona

Vásárlás ideje: 2021. július

Gyártó: Dreher

Alkoholtartalom: 4%

Kiszerelés: 0,5L aludoboz

Összetevők: Világos sör (víz, árpamaláta, komló és komlókivonat), Víz, Cukor, Áfonya ízű ital (víz, cukor, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, természetes aroma, 1% gyümölcslé áfonya és bodza sűrítményből, fekete répa kivonat)

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr9416648364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása