Sörtesztek szaxerűen

Vizezett lóhúgy trió - Berg König sörök 1.

2018. szeptember 17. - TyRDy

Nos akkor jöjjön a válasz az Argusokra (Argus I. / Argus ||.). Ugyebár ott a Lidl-nek az Argus brand, akkor az Aldi sem maradhat ki, így megszületett egy messzi-messzi német kolostorban 450 éves recept alapján ez a minőségi ,prémium sörkülönlegesség.  Oké, lapozzunk, valszeg a fent leírtak köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, de vajon mit kapunk 150-180 jó magyar forintért? Nos, ahogy az Argusoknál is, itt is nagy a szórás, árban ugyan nem, de ízben minőségben mindenképp.

berg1.jpg

 Berg König "Märzen" 5,2% (zöld)

hunt3r95: Első áldozatunk a zöld színben pompázó 'berg. Hamar ki is bontom, mert szomjas vagyok, azonnal megcsapott valami igen intenzív savanyú "illat". Igen, illat, mert bűznek sem nevezném, inkább tömény sörre emlékeztet. Ami még meglepő, hogy sok, sűrű és tartós habja van, itt szokott jönni a csavar, hogy jön egy borzasztó íz, ami után vágnám be a Dunába az egészet ahogy van. Igen, ne lepődjünk meg itt is ez van, konkrétan szar íze van. Mármint nem ürülék, hanem egyszerűen rossz. Sörre nem igazán emlékeztet, az utóíze még úgy talán, de alapvetően ez kicsit vízízű, kicsit poshadt ízű, de legalább ügyeltek rá, hogy jó íze az ne legyen. Úgy gondolom ez vakvágány 175 Ft-ért, hiába "ötkettes"...

Tirdi: Illata savanykás, és már most megjött a poshadt sör illat...magyarul mikor éjjel kint felejtem a sört, és reggel beleszagolok, vagy mikor egy hetek óta elfogyasztott sör dobozába beleszagolok. Nem túl biztató, nézzük az ízét. Kesernyés, tömény...de nem úgy tömény, hogy karakteres erős malátás nemtudommilyenes, hanem tömény poshadás kb. Hát ez bizony a pancsolmány kategória. Utóíz? Az mi? Ugyan hűtetlenül teszteltük ezeket, és úgy minden szarabb, de ezen a hűtő se sokat segít szerintem. Nem igazán vennék máskor, csak tizen valahányadik sörnek, amikor már úgyse érzek ízt. Jól lehűtve egy gyors szomjoltónak még talán szódával elmegy, de inkább kerülöm. 

hunt3r95:

Íz: 20/4

Illat: 20/7

Utóíz: 20/5

Ár-Érték arány: 20/3

Tirdi:

Íz: 20/4

Illat: 20/4

Utóíz: 20/6

Ár-Érték arány: 20/6

 

Bebaszási index: 33,65

Ár: 175 Ft

Vásárlás helye: Aldi, Nagytétény

Vásárlás ideje: 2018. június

Gyártó: Van Pur

Alkoholtartalom: 5,2%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, malátával kevert árpa, sörárpa, komló, komlókivonat

 

 Berg König 4,9% (sötétkék)

hunt3r95: Nagy reményeket ehhez sem fűztem, nézzük mivel másabb: drágább az előzőhöz képest, kékebb és csak 4,9% alkoholtartalmú. Kibontás után a hab itt is sűrű, sok és tartós jelzővel írható le, azonban az illata jóval kellemesebb volt, így gondoltam Van Pur gyártmány létére mégiscsak lehet belőle valami. Miért mondom ezt? Annak aki nem jártas a témában ez semmi sem jelent, de az igazat megvallva nem egy prémium gyártó. Szerencsére az íze sokkal jobb a zöld dobozos társánál. Igazából meglepő az íze. Mármint, hogy egyáltalán van neki, az, hogy sörízhez hasonlít meg szerintem extra szolgáltatás. Ez már nem az a fájdalmasan "miafasztiszok" megjön egy kis utóíz téma, hanem majdnem rendes sör. Utóíze is egész vállalható, mondjuk ennyit ezért se adnék ki még egyszer, ha 150Ft körül lenne jobban megérné, de így ez is csak egyszeri kóstolás marad.

Tirdi: Illata..milye? Na, ha beleszagolok, akkor már érződik...a denaturált szesz. Íze se váltotta meg a világot, bár legalább nem szar, mert nincs. Kicsit lágy, egész iható, mert különösebben nincs íz. Utóíze simán alumínium. Iszom a dobozt, fasza. Összességében ihatóbb, mint a zöld, de...felejtsük el részemről. 

 

hunt3r95:

Íz: 20/8

Illat: 20/8

Utóíz: 20/8

Ár-Érték arány: 20/8

Tirdi:

Íz: 20/5

Illat: 20/2

Utóíz: 20/2

Ár-Érték arány: 20/6

Bebaszási index: 39,36

Ár: 185 Ft

Vásárlás helye: Aldi, Nagytétény

Vásárlás ideje: 2018. június

Gyártó: Van Pur

Alkoholtartalom: 4,9%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, malátával kevert árpa, sörárpa, komló

 

Berg König 3% (Skyblue)

hunt3r95: Nézzük a BKK-s verziót, (aki nem érti annak Google a barátja), 149Ft.....annak fényében, hogy a drágábbak sem arattak sikert, elég vészjósló. Kibontva ez kezd megalapozottnak tűnni, mert irtó büdös, még a zöldnél is kellemetlenebb, ennek majdnem poshadt sör szaga van. Az íznek már előre mínuszos pontot jósoltam, na de mikor beleittam... :DD Ez egy nagy rakás bénaság. Nem akarok hazudni de ez majdnem veri a Waldertet a hőskorból. Pedig az sem volt piskóta. De itt sikerült alulmúlni majdnem, egész egyszerűen ez tré ahogy van, még ingyen se nagyon. Csak azért tudom jobbra értékelni, mert ennek csak feleannyira van káposztalé utóíze, na de ettől nem kétszer jobb. Az a helyzet, hogy ezek után félően várom a Van Pur tesztünket. Míg legalább a Deep, vagy Greifen behűtve xyz négyzetméter csempe lerakása után a tűző napon egy szép szál melósember dehidratáltságának enyhítésére alkalmas, na ezzel még a betont se keverném be.

Tirdi: A BKK szolgáltatója a Van Pur. Nos első, kibontásra jött valami hab szerű, amit gyorsba leszürcsöltem. Hát az olyan volt, mint amikor öntök egy kis vizet, beledarálok egy sörösdobozt, aztán egy picike olcsó sört ráöntve megrohasztom. Na de illata...mondom illata...hahó, ILLATA... Nem, nem jelentkezik. Már a doboz alján van az orrom bazdmeg, de semmi. Íze elsőre egész kellemes, lágy, szénsavas, és nincs. Na egy nagyobb kortyot, hogy érezzem. Nem érzem. Na ez az a kategória, hogy, ha kitöltik egy pohárba, és megiszom, azt hiszem bubis víz. Persze utóíz sincs. Ennek fényében ezt innám meg legszívesebben a három közül. Ha csak úgy innék valamit, lehet veszek, de...akkor már miért ne vizet? Bebaszásra se jó, mert a 3%-ot tekintve átlag a bebaszási indexe. Jóval jobban járok egy 2 literes Kőbányaival...de még egy dobozossal vagy Arany Ászokkal is ugyan ott tartok, de az legalább sör ízű. 

Összegezve a hallottakat, ivottakat, itt olvashatóakat: Ha ez az Aldi válasza az Argusokra, meg úgy az egész (féligmeddig) saját brand-et futtatunk témára, akkor inkább maradtak volna csendben. Ez a Berg König széria eléggé kapufa.

hunt3r95:

Íz: 20/3

Illat: 20/4

Utóíz: 20/3

Ár-Érték arány: 20/5

Tirdi:

Íz: 20/6

Illat: 20/6

Utóíz: 20/6

Ár-Érték arány: 20/8

Bebaszási index: 50

Ár: 149 Ft

Vásárlás helye: Aldi, Nagytétény

Vásárlás ideje: 2018. június

Gyártó: Van Pur

Alkoholtartalom: 3%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, malátával kevert árpa, sörárpa komló 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr6914089225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Technika Magnatovics 2020.08.23. 14:20:33

A kék most 139-ért, megéri, 4,9% alkohol, persze ha az alsó polcos szegmenst nézzük
süti beállítások módosítása