Sörtesztek szaxerűen

A kezdet - Argus sörök 1. rész

Argus Premium, Argus Gold, Argus Strong

2017. október 01. - hunt3r95

Nos, az egész egy sulismelós faszomkivan nappal indult, mikor is Tirdivel elhatároztuk, hogy aznap sörözés lesz. Be is tévedtünk a Lidlbe ami hát köztudott, hogy nem a márkás sörök őshazája. Szemléljük a szarabbnál szarabb söröket, a 3%-os húbazzeg csak 129Ft, mókafaktor csúcsa lehet ennyiért... Repkednek a százalékok, egyszer csak megakad a szemem ezen: "Argus Strong 7,2%". Na ez már valami, hogy mennyi az ára? 199Ft? Na ne viccelj, repül a kosárba, a szintén 199Ft-os, 6%-os társával együtt. Közben Tirdi a harmadik fajtából, az 5%-osból is elkapott egyet, amiért 175Ft-ot fizetett.

Na most, hogy ezzel megvolnánk, irány a Duna-part, tessék elfogyasztani.

untitled-1.png

ARGUS PREMIUM - 5%

Tirdi: Sokat nem tudok írni, szerintem egy teljesen átlagos sör. Nem ájultam el tőle, de semmi bajom sem volt vele. Mivel a Goldnak az íze, és a bebaszási indexe is jobb, így ezt hanyagolom.

hunt3r95: Én csak kóstoltam, szerintem víz ízű, ennyi

Tirdi:5.png

Íz: 10/6

Illat: 10/7

Utóíz: 10/6

 

Bebaszási index: 35

Ár: 175 Ft

Vásárlás helye: Lidl

Vásárlás ideje: 2017. szeptember

Forgalmazó: Lidl

Alkoholtartalom: 5%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat

 

ARGUS GOLD UNPASTEURISED - 6%

Kellemes meglepetés volt a 6%-os Argus, ennyiért teljesen vállalható íz, ami nem túl savanyú, nem túl tömény, kellemesen csúszik, majdhogynem ízlik is. Illata teljesen rendben van. Utóíze kellemes, nem fog a hányinger mint egy két sörnél, na de erről majd egy másik tesztben. Azért érződik, hogy nincs minden rendben vele. Pl.: egyáltalán nem éreztük benne azt a kemény 6%-ot igazán, nem volt túl buborékos sem, valahogy nem az igazi de ennyiért tökre vállalható. Üvege nem színezett, ami ugye, mint tudjuk, hamarabbi megromlást eredményezhet, ha fény éri. Ha csak 200Ft-od van és nincs más, akkor vegyed-igyad.

Tirdi: Én még több jót mondok, nekem ez rohadtul bejött. Nagyon kellemes az íze, ráadásul erős is.

Update 2017.11.: Most, kemény egy hónap blogos tapasztalattal, szomorúan látom, hogy ehhez csak ennyit írtam, pedig azóta is ez az egyik leggyakrabban emlegetett lötyi. Mondjuk azóta csak heves tesztelések folytak, ilyet nem ittam, de hozzátenném, hogy így sok sört megkóstolva is nagyon pozitívan emlékszem vissza erre. Várható új cikk róla, ahol újra megkóstoljuk picit több tapasztalattal. Remélem ezzel a pár mondattal eléggé tudattam, hogy valamivel bizony bevéste magát a fejembe ez a sör. :)
U.i.: Hamarosan újabb Argus sörök tesztje is várható. ;) 

hunt3r95:6.png

Íz: 10/6

Illat: 10/7

Utóíz: 10/7

Tirdi:

Íz: 10/8

Illat: 10/8

Utóíz: 10/8

 

Bebaszási index: 33

Ár: 199 Ft

Vásárlás helye: Lidl

Vásárlás ideje: 2017. szeptember

Forgalmazó: Lidl

Alkoholtartalom: 6%

Kiszerelés: 0,5l üveg (betétdíj nincs)

Összetevők: víz, árpamaláta, kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat

ARGUS STRONG - 7,2%

A másik csoda az "Argus Strong" az olcsóbb söröktől kiemelkedő 7,2%-os alkoholtartalommal.

Sok mindent el lehet mondani erről a sörről de, hogy jó, azt semmiképp. 6%-os társa oda-vissza alázza. Nem is értjük az egészet, hogy miért? Hogyan? Meg minek? Illatra még csak-csak sörre emlékeztet, de már itt is gyanús az alkohol szag ami árad belőle. Na de az íze, az aztán a nem semmi. Sör, egy akkora vodka utóízzel, hogy olyat üt mint Klicsko. Mondanom sem kell, egyikünknek sem ízlett, Tirdi kolléga a fele sör elfogyasztása után inkább a jobb kézzel bal váll feletti elhajítást preferálta -meg a lófaszt, sört nem öntünk ki :D-, én meg szomjas voltam, így elfogyott, de nem élveztem, mondjuk a Duna vizénél egy fokkal jobb.

Tirdi: Ez egy fos. Szar sör+etil alkohol. Jobb a bebaszási indexe mint a Goldnak, de az okádási indexe is, szóval maradok a Goldnál. U.i.: csak az utolsó decit locsoltam ki, mégis csak alkohol :P

hunt3r95:7.png

Íz: 10/4

Illat: 10/5

Utóíz: 10/3

Tirdi:

Íz: 10/5

Illat: 10/4

Utóíz: 10/3

 

Bebaszási index: 27,5

Ár: 199Ft

Vásárlás helye: Lidl

Vásárlás ideje: 2017. szeptember

Forgalmazó: Lidl

Alkoholtartalom: 7,2%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat

  Összegezve nálam az Argus Gold vitte a prímet, bár nem volt magasan a léc az biztos, ha Lidlben veszel sört és az már mindenképp Argus, akkor az legyen az.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr7812909836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása