Sörtesztek szaxerűen

Hiánypótló (száraz)anyagtartalom - Dreher Bitter Lager

Sörtesztek szaxerűen 94. rész

2022. március 25. - TyRDy

Elöljáróban a cuccról:

 A napokban láttunk egy képet erről a sörről egy söros Facebook csoportban , de nem nagyon tudtuk hova tenni ugyan is nem volt semmi nyoma létezésének. Aztán kiderült, hogy egy olyan anomáliába keveredtünk, hogy a Dreher még szót se ejtett új söréről, mikor az már a boltokban volt. Reggel kikerült egy "navajon mi lesz az új sörünk" jellegű homályos képes poszt, ezen felbuzdulva elugrottunk a boltba Bitter Lagert venni, és kaptunk is. 

Amúgy nyelvtudás és utánanézés nélkül a nevét nem tudom hova tenni, (Tirdi) nekem kb semmit se mond, úgyhogy kóstoljuk meg mi is ez.

Illat, habzás:

TirdiHabja olyan átlagos színvonalat képvisel, színén sincs semmi különös. Illata meglepően jó, hirtelen nekem a Carlsberget (dán!) jutatta eszembe, ami elég pozitív.

hunt3r95: Első ami eszembe jutott bontáskor, hogy ennek fű szaga van. Na, nem a frissen vágott gyepé a futballaréna  karbantartása közben. Nyilván ez a 3 féle komló miatt lehetséges. Szép habja van, kicsit nagyszemű, de sűrű, maga a söt erősen szénsavas hatást kelt az első pillanatokban. A lötty színe egy fokkal sötétbb, mint egy sima láger 

Íz, utóíz:


TirdiIzé a leírás szerint keserű kéne legyen, de ez csak utóízben jön elő, akkor is épphogy. Ízvilágban még kicsit hasonlít a Carlsberghez, de bőven nem olyan jó. Viszont ahogy lenyelem a kortyot, egyre szarabb a dolog, végül rádmarad egy nagyon keserű szájíz. Azért érezni rajta, hogy játszottak a komlóval, de olyan hú de nagyon jó sört nem sikerült alkotni. Utóíze viszont nagyon tartós, még negyed óra múlva is érzed és meglepetésemre nem kizárólag a keserűséget. Ahogy telik az idő egyre pozitívabb a véleményem.

hunt3r95: Sokkal keserűbbre számítottam, de kellemeset csalódtam, maga a fő íz nem bántóan keserű, sőt egészen malátás ahhoz képest, mint amire készültem. Egy lágerhez képest erős, karakteres, testes íze van. 2000-es évek tipikus Arany Ászok-Borsodi vonala jut eszembe, mikor apám és nagyapám esetleg adott egy kis esélyt megszagolni, illetve megkóstolni a sörhabot. Utóíze meglehetősen karakteres, ez adja az igazi személyiségét ennek a sörnek, meglehetősen komlókeserű, 10 perc után is érzem, hogy sört ittam. Elég jó minőségjelző számomra, ahogyan az is, hogy a sokadik korty sem lesz vízizű. Nagyüzemi lágerek között szerintem a középmezőny tetején tanyázik.

 

Összegzés:

TirdiIható, de nem jó, szívesen innék még egyet de sok más mellett nem választanám ezt. Nem egy nagy attrakció, sokan jobban örülnénk ha a Red Alet visszakapnánk.

hunt3r95: Tettek bele melót, nem kérdés. Nekem nem lesz a kedvencem, mert édesszájú vagyok, de a lágerek között megállja a helyét. Kedves Dreher Sörgyárak Zrt! Tessék felülni a mangó-egyéb trópusi lófasz vonalra, csinálni ebből egy mangós sört, úgyis az a dívik 2022 tavaszán.

img_20220318_185512.jpg

 

hunt3r95:

Íz: 25/15

Illat: 25/16

Utóíz: 25/17

Ár-Érték arány: 25/15

Össz pontszám: 100/63

 

Tirdi:

Íz: 25/11

Illat: 25/17

Utóíz: 25/15

Ár-Érték arány: 25/14

Össz pontszám: 100/57

 

Bebaszási index: 74,75

Ár: 299Ft

Vásárlás helye:  22. kerületi dohányboltok

Vásárlás ideje: 2022.03.12.

Gyártó: Dreher Sörgyárak

Alkoholtartalom: 5,0%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, komló

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr5117787058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása