Sörtesztek szaxerűen

Elég-e a sikerhez itthon? - Asahi Super Dry

2018. április 04. - hunt3r95

Miután az Asahi kezébe került többek között a Dreher és pár egyéb sörfőzde, várható volt, hogy valami újdonságot fogunk kapni. Nem is lett másképp. Mai tesztünk alanya nem más, mint az Asahi Super Dry, 5.2%-os alkoholtartalommal. Picit fura, hogy 330ml-es kiszerelésben kapható, mert elvileg van 500-as is, ki tudja talán lesz az is. A címkét bogarászva érdekességre figyeltem fel. Származási hely:Olaszország. Nem mint ha bajom lenne velük, csak hát...max a recept japán. Miért fontos ez? A víz miatt. Ugyebár sehol sem egyforma a víz, így egy recept alapján sincs két egyforma sör. Ettől még lehet jó, csak kétségeim támadtak.

Térjünk is a beltartalomra. Kibontva az illata teljesen rendben van, official világos sör illat, de a rizs azért szerintem érezhetően jelen van az illatában, egy nagyon picit mintha a mustot juttatná eszembe. Egyébként kellemes az illata. Habot már ne nagyon keressünk, max rövid ideig, mert elég gyorsan pezsegve szétoszlik, ez meg is lepett, mert jobb habra, de rosszabb ízre számítottam. És akkor íz...rosszabbra számítottam, de meglepően jó, bár elég keserű első kóstolásra, főleg az utóíze. Itt nagyon érződik a kukorica meg a rizs, egészen más ez a keserűség mint amit megszoktam, sőt az alkohol is jobban érződik. Több korty után az íz kissé tompult, de az utóíz továbbra is markáns maradt, szinte túlszárnyalva  az ivás közbeni ízeket.

Összegezve elég nemzetközire sikerült, ahhoz képest, hogy japán, nyilván nem mindent egy helyen gyártanak és forgalmaznak, ezt tudom, csak mégis érdekesebb lett volna ha egyenesen japánból jön, bár akkor az ára lehet még több lenne. Hacsak nem fedeznék fel az Ebay-en a "free shipping" opciót. Ár/érték arányban épp ezért nálam rezeg a léc, de nagykerben valszeg 300 alá is lemegy majd, úgy már egy fokkal jobb, és bár nem rossz, a sörtoplistámat nem rengette meg.

Tirdi: Kicsit megkésve, de én is megszereztem. A "kukoricagríz, rizs..." összetevőket olvasva az ember azt hinné, ez valami irtózatos nagy pancsolmány, mert az olcsó szar sörök szoktak ilyenek tartalmazni, ez meg ráadásul többet is közülük. De közben ott a tény, hogy ez egy japán jellegűnek készült sör, ami nem is túl olcsó, ez pedig azt sugallja, hogy az összetevők ellenére minőségi. Csomagolása megnyerő, tényleg japánban érzem magam tőle, bár a szép ezüst csomagolásban már egyszer csalódtunk. Hát nézzük, hogy most mi lesz...miután a kupakját sikeresen szétbasztam egy sörnyitásra tökéletesen alkalmatlan eszközzel, grat. Na hát az eddigieket összegezve, nem éppen sörre számítottam, de basszus ennek olyan illata van. Illatában nem nagyon találok átlagtól eltérő tényezőt, bár kicsit gyenge. Íze szintén, picit gyenge és sör ízű, különleges összetevők általi eltérést nem észleltem. Átlagnál keserűbb, és a "Super Dry" funkciónak köszönhetően, utóíze nem igazán van. Az első kortyoknál jött egy kis Waldertes-savanyúkápis utóíz, hálisten ez eltakarodott, és már csak egy nagyon halvány keserűség maradt. Igen, ugyan maradt keserűség, de olyan kb. mintha kiszáradna utána a szám...érdekes dolog ez a Super Dry, bár igazából pont ezt jelenti, "szuper száraz". Más ilyen Super Dry sörökhöz nem tudom viszonyítani, mert még nem kóstoltam, de félig bejön, félig nem. Tényleg megvan ez a "minden korty első korty" érzés, de kicsit kellemetlen, hogy nyelés után két másodperccel nem érzem, hogy ittam volna bármit is.  Bubija egyébként van bőven, és aprószemű. Összességében finomnak találom, de más Super Dry sörökkel lenne az igazi összevetni, ennek igyekszem, igyekszünk eleget tenni a későbbiek folyamán. Ugyan nem szar, de ár-érték arányát egyébként nem találom alkalmasnak ahhoz, hogy gyakorta fogyasszam, de egy kóstolást mindenképp javaslok.

img_20180404_144833.jpg

 

 

hunt3r95:

Íz: 10/6

Illat: 10/7

Utóíz: 10/8

Tirdi:

Íz: 10/8

Illat: 10/6

Utóíz: 10/8 (Super Dry mivoltát figyelembe véve)

 

Bebaszási index: 87

Ár: 300Ft

Vásárlás helye: Budafok, Városház tér kisbót

Vásárlás ideje: 2018 április

Forgalmazza: Dreher Sörgyárak Zrt.

Alkoholtartalom: 5,2%

Kiszerelés: 0,33L üveg

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, kukoricagríz, kukoricakeményítő, rizs

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr1013809746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jewdi76 2019.02.25. 11:28:43

Pénteken ittam párat belőle. Nálam első számú világos sörré lépett elő. Kristálytiszta, egyszerű, de karakteres fő íz, citrusos, egyáltalán nem savanykás utóízzel, gyors lecsengéssel. Minden korty friss az utolsóig. Kiváló, "feszes", nem tolakodó, de nem is semmilyen, jó minőségű sör.

Gáor 2019.08.04. 11:58:02

Nemrég vettem egyet,iszonyú rossz volt,messziről elkerülendő nagyon rossz sör
süti beállítások módosítása