Sörtesztek szaxerűen

Viccnek is elég gyenge - Soproni Óvatos Duhaj Mangó Ale

Sörtesztek szaxerűen 93. rész

2022. március 23. - hunt3r95

Elöljáróban a cuccról:

 

Egy kis kínai levesezés után neverinnaffal úgy gondoltuk, hogy leöblítjük valamivel a kuty...akarom mondani csirkelevest. Be is tértünk a Fővám térhez közel eső Manna ABC-be, ott akadt meg a szemem a Soproni Mangó Ale nevű nedűn, vagyis annak hivalkodóan sárga dobozán. Mivel nem, hogy nem hallottunk róla, de még a Soproni hivatalos felületein sem lelhető fel semmiféle infó róla, repült is a kosárba.  Neverinnaf külön felhívta figyelmem a dobozon található "kedvcsináló" kis szövegdobozra, mely már-már az asztronet marhaságaival vetekszik, már ami a szóhasználatot illeti. Lehet ugyanaz írta ezt a szöveget,  mint aki a napi horoszkópokat is. Íme:

A Soproni Óvatos Duhaj Mangó Ale egy kellemesen frissítő, trópusi gyümölcsös sörkülönlegesség, melyben a háttérben meghúzódó sörösség mellett a mangó karakteres ízvilága adj a kiegyensúlyozott, harmónikus ízélményt.

Tirdi: Divat. Már megint a divat. Borsodi azt mondja Tropical Ale, Soproni azt mondja Mangó Ale. Még a hátoldal is feltünteti, hogy igazából ez egy trópusi gyümölcsös sör. Aztán a Dreher kiadja a Bitter Lagert úgy, hogy szó se volt róla és már a poclokon van, most ez ugyan ez. Úgy vadásztam le egy beszállítót, hogy hova viszi. Na de a kopizás legyen a legnagyobb baj, ha jó akkor jó. Hát nézzük, milyen, a Borsodi után bizakodó vagyok.

Illat, habzás:

 

hunt3r95: Sűrű, de gyorsan elillanó hab. Mangós joghurt illat. Mondjuk jobb, mintha definiálhatatlan lenne, de kérem, mégis  elvárok valami sörre emlékeztető illatot a gyümölcsillat mellett. Maga a lé erősen opálos a gyümölcslevek miatt.

neverinnaf: Mangós joghurt. Megsavanyodott mangós joghurt, amiben mangódarabkák is vannak. Szeretem, ha egy sörben a sör nem a háttérben húzódik meg, illat alapján megmondom, ez nekem nem fog tetszeni.

Tirdi: Illatra tényleg dominál a mangó, ebben már eltér a Borsoditól. De abban nem, hogy az illata ennek is kurvajó, mangószörp+sör.

Íz, utóíz:

 

hunt3r95:  Mint a másnapos sárgadinnyelé meg a másnapos kőbambi keveréke. Se íze se bűze, vagyis bűze éppen van. Nagyon vizezett jellege van, ami annyiból pozitív, hogy az utóíze nem bánt. Itt most mondanám, hogy nagyon eltolták az arányokat, ha lennének, mert ennek se mangóíze nincs rendesen , de a hattérben bújkáló söríz is nagyon jól bújócskázik. Nagyon vérszegény, de legalább nem büntet. Ale-es jegyekről ne is beszéljünk.

neverinnaf: Fúj, nekem ez elég is volt (egy korty). Olyan, mint amikor megeszed a mangót és marad a tál aljában egy kis mangólé, te meg poénból beleöntöd a sörbe. Aztán meg vizet is öntesz bele, miért is ne? A 4%-ot meg nem érezni amúgy, vízízű az egész. Fú, nem, ez nagyon kellemetlen (még egy korty).  Ez nettó víz és mangópazarlás.

TirdiNa hát ízre már bele tudok kötni. Olyan gyenge semmilyen, inkább ananászlének érzem. Kb mintha ananász konzerv levébe öntenél egy kis sört. Utóíze szintén semmi, csak egy kis keserű ananász.

Összegzés:

 

hunt3r95: Hiszem, sőt tudom, hogy van jó gyümölcs+ale kombója a Soproninak, mégpedig a meggyes ale. Az egyik kedvencem ráadásul. Ettől talán most sokat vártam, de a lónak a szerszámát kaptam csak. Hiszem, hogy ez egy doboz volt az első kísérletezgető főzetek közül, amit szétszórtak a kisboltokban, hogy felmérjék van-e rá igény. Igen, van, de nem ebben a formában. 

neverinnaf: Nem vagyok alapból sem gyümölcsös sör párti, de ez még minőségben sem hozza az ihatót. 

TirdiHát nem mondom, hogy borzalmas, bőven el fog fogyni, de ebben a témában a Borsodi nyert éppen.

img_20220318_185312.jpgMangópazarlás

hunt3r95:

Íz: 25/9

Illat: 25/10

Utóíz: 25/10

Ár-Érték arány: 25/6

Össz pontszám: 100/35

 

neverinnaf:

Íz: 25/8

Illat: 25/11

Utóíz: 25/6

Ár-Érték arány: 25/5

Össz pontszám: 100/30

 

Tirdi:

Íz: 25/12

Illat: 25/15

Utóíz: 25/10

Ár-Érték arány: 25/8

Össz pontszám: 100/45

 

Bebaszási index: 82,2

Ár: 329 Ft

Vásárlás helye: Manna ABC

Vásárlás ideje: 2022.03.18

Gyártó: HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt.

Alkoholtartalom: 4%

Kiszerelés: 0,5L aludoboz

Összetevők: víz, árpamaláta, narancslé sűrítmény, mangólé sűrítmény, maracujalé sűrítmény, fruktóz, természetes aroma, komlókivonat, sörélesztő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr8717785590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása