Sörtesztek szaxerűen

Kiemelkedő alternatíva - Sixtusbräu

Sörtesztek szaxerűen 80. rész

2019. április 28. - TyRDy

6tus_doboz1.jpg

Elöljáróban a cuccról:

Hát a sztorija nem most kezdődött, Tirdi talán még 2017-ben felfigyelt egy eldobott dobozra, hunt3r95 meg már szintén egy ideje használja öblítőként. Aztán telt az idő, és mindenki rájött mi is ez. Ki hogy. Hunt3r95-nél ez úgy történt, hogy a bebaszások közepette öblítőként alkalmazott sört egyszer-kétszer józanabbul is kóstolta, és rájött, hogy talán a végén ez nem is szar sör. Tirdinél meg úgy, hogy a dréhersörgyárakzéerrté úgy gondolta, túl olcsó a Kőbányai (nem), és felemelte a picsába az árakat...mondjuk nem lennék meglepve, ha ehhez adóemelés is hozzájárult volna, de az biztos, hogy a Kőbányai drágult. És hát pénz az nincs, szóval keresni kell alternatívát...és hát úgyfest ez kifejezetten jó Kőbányai-alternatíva jelölt. Aztán most megnézzük mennyire jó ez bármire is. Nos hát az ára, és a PET-palackos kiszereléses opció azért kb. behatárolja a dolgot, de azért a témán belül se mindegy, milyen kategória. Ugye a gyártó a Van Pur, ami eddig valahogy nem győzött meg minket, ha a gyártót olvasom talán meg se veszem, de megvettem, megvettük, és most meglátjuk mennyire bánjuk.

6tus_pet.jpg

 

Illat, habzás:

Tirdi: Illata bíztató, van, egy palackos sör esetében szerintem a legtöbb ember rosszabbra számítana. Sör, nem dunavíz/húgy/poshadt izé. Olyan normál világos sör illat. Habjára rossz szavad nem lesz, eddig sose tudtam úgy kinyitni, hogy ne fusson ki, rázogatni se kell sokat, hogy bekapcsoljon ez a bizonyos hab...bár egy régebbi teszt alkalmával nem voltam elájulva a habtól, na mindegy. Színe elég szép, sötét kicsit, kellemes arany színű.

hunt3r95: Egyáltalán nem bántuk meg, hogy tudatosan vásároltunk belőle. Habzásával elégedett vagyok, ha azt nézem, hogy bármilyen élethelyzetet vizsgálva nem sikerült még anélkül kibontani, hogy ne fusson ki. Nos, és ez a metódus kb egy percig is képes eltartani. Na az illata szerintem semmilyen, olcsó, PET- palackos tucat szarsörös feeling, főleg a 300Ft-os liter árat nézve még így is joggal gyanakodhatunk.

Íz, utóíz:


Tirdi: A bevezetőből kiderül miért, legtöbbször Kőbányaihoz próbálom hasonlítgatni. És itt már ki is derül, hogy ez a sör tartalmaz valamiféle édességet, de olyan vészeset tuti nem, mert akkor nem tetszene. Ez leginkább első kortynál érződik. Amúgy átlagos erősségű az íze, nem túl erős, nem túl gyenge, és összességében egész jól eloszlanak az íz-arányok. Talán azért is lehet dicsérni leginkább, mert egyszerűen semmi kellemetlen mellékízt nem tartalmaz. Aztán elkezdtem gondolkodni, miben szarabb ez, mint a Kőbányai? Semmiben, sőt, azt se tudom cáfolni, hogy nem jobb. Kifejezetten minőségbuzinak kell lenni, hogy ezt valaki leszarozza. Jó, ha egy drágább sör mellé iszom, érződik azért erősen a különbség, de ebben az árkategóriában meglepően király a cucc. Utóíz inkább már keserűbb.

hunt3r95: Itt a meglepetés, olyan semmilyen, hogy az már jó. Csukott szemmel is bármikor is megmondom mi ez, nem hasonlít egyik sörre sem. Ez azonban nem a rossz tulajdonsága, hanem azt tükrözi, hogy bármely élethelyzetben fogyaszható, bár érezni, hogy valami higított/vizezett cucc, kíváncsi lennék, ha ez így van, akkor  mi ennek az alapja. Utóíze meg erősebb, mint maga a söríz. Nem kesernyés, nem édes, olyan pont jó. Az olcsó vizezett sörök királya. Ennek előnye, hogy minden korty majdnem olyan mint az első. Ezt továbbgondolva simán lecsúszik akár 2 darab  másfeles is észrevétlen.

 

Összegzés:

Tirdi: Összességében vegyétek, király, nagyszerű ár-érték arányban, a dréherre meg rohadjon rá a Kőbányai. Külön feltüntették, hogy van benne C-vitamin, szóval hajrá egészséges életmód. :D Sixtusbrau, Hattusbrau, Hatzuhanybrau, már csak a Braura kéne valami fordítás. 

Ezt meg csak úgy itthagyom: https://www.youtube.com/watch?v=mOWH-rhYgMY

hunt3r95: Ezekhez a szóviccekhez no comment, de megéri megvenni. Főleg, hogy a teszt kiadásának időpontjában akciós az Aldiban a fél lityós, méghozzá keddig 129Ft.

6tus_doboz2.jpg

 

 

hunt3r95:

Íz: 20/14

Illat: 20/13

Utóíz: 20/12

Ár-Érték arány: 20/18

Tirdi:

Íz: 20/13

Illat: 20/13

Utóíz: 20/13

Ár-Érték arány: 20/17

 

Bebaszási index: 35,7 (palack), 40,2 (doboz)

Ár: 450 Ft (palack), 169 Ft (doboz)

Vásárlás helye: Aldi, Nagytétény

Vásárlás ideje: 2019-től minden nap is

Gyártó: Van Pur, Lengyelország

Alkoholtartalom: 4,2%

Kiszerelés: 0,5L doboz, 1,5L PET-palack

Összetevők: víz, malátával kevert árpa, sörárpa, komló, komlókivonat, antioxidáns - aszkorbinsav

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr5314737171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása