Sörtesztek szaxerűen

A "Sörtesztek" blogról

2017. szeptember 30. - TyRDy
  • Üdvözöllek!

Ezt a blogot ketten vezetjük, hunt3r95 kolléga, és én, Tirdi. Az ötlet úgy jött, hogy egyre gyakrabban kóstoltunk meg egyre ismeretlenebb söröket, na meg persze egyre rosszabbakat is, és persze ezeket mindig véleményeztük egymás között. Aztán egyszer csak eszünkbe jutott, hogy ezeket a véleményeket, tapasztalatokat miért ne osztanánk meg másokkal? Ez után már hamar eljutottunk a blog kezdés ötletéig, amivel talán életeket mentünk meg ;)

A blog indulása 2017 október 1.

Akkor még eszünkbe sem jutott, hogy valószínűleg nem egy blog van már ebben a témában, de mivel mi egy sajátos módon tervezünk írni, és több szem többet lát, több máj többet károsodik, így nem láttuk ezt akadálynak. A sajátos írásmódunk lényege, hogy teljes mértékben amatőrként, egyszerűen, kifejlett ízlés nélkül mutatjuk be a bizonyos söröket. Valószínű, hogy minél több sört megkóstolunk, annál kifejlettebb lesz az ízlésünk, de próbáljuk tartani ezt az egyszerű színvonalat.

A blog lehet, hogy nem mindig csak sör tesztekről fog szólni, néha-néha előfordulhat egy-egy más téma is.

Bebaszási index: ha először találkozol ezzel a fogalommal, valószínűleg fogalmad sincs mi ez, ezért itt magyarázzuk el, egyszerű. Az adott pia (fél literre vett) ára elosztva az alkoholtartalommal. Egy tök értelmetlen szám fog kijönni. Minél alacsonyabb a szám, annál olcsóbban baszhatsz be az adott piától.

Jó tudni: a különböző sörök közül általában az üvegesek jobbak, finomabbak. Ezt csak pletykák után és kis mértékű saját tapasztalatból mondom.

Érdemes még tudni rólunk, hogy ugyan egyikőnk se profi, de én, Tirdi, elég fos ízléssel rendelkezek, és a legszarabb sörnél is képes vagyok azt mondani, hogy háezjó. Ellenben hunt3r95 kolléga egy fokkal jobban tartózkodik a szarabb söröktől, előfordul, hogy földhöz bassza, ami nem tetszik neki.

A cikkekben néha új emberekkel is találkozhattok, például Marv-al, akiről ebben a cikkben esik szó.

Update 2018. október 1. : Jó pár változás volt az indulás óta, megváltozott a pontozási rendszer is, valamint régebben az összetevőknél pirossal áthúzva szerepelt pár általános, de az adott sörben nem lévő (papír szerint) összetevő, valamint benne lévő de nem általános összetevő narancssárgával...csak, hogy ne tévesszen meg senkit visszaolvasván.

Előre is jó szórakozást a cikkek olvasásához.

 2022. február 25.

Majdnem 2 és fél év kihagyás után újraindult a Sörtesztek Szaxerűen blog. Legalább 50 db sörteszt vár kiadásra, melynek egy részét a kevésbe aktív időszakban kóstolgattunk össze. Ha az összes nem is, de nagy része még idén olvasható lesz a blogon. Ja, és ismét változott a pontozási rendszer, maximum 100 pontot kaphat egy sör.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr4412914481
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása