Sörtesztek szaxerűen

Újnak új - Új receptes Kozel

Sörtesztek szaxerűen 78. rész

2019. április 06. - TyRDy

Elöljáróban a cuccról:

 Nagy reklámozásba folytak a Kozelék, a csapból is az folyt, hogy miféle nagyszerű új receptjük van. Hát gondoltuk megnézzük, mennyire is nagyszerű ez az új recept. Nekem személy szerint amúgy sem kedvencem a Kozel /hunt3r95/, sem a barna sem a világos nem jött be. Bár vészesen egyik sem szar, ennek ellenére nem ezt veszem ha inni akarok. Én /Tirdi/ meg nem is emlékszem milyen volt a világos Kozel, a barnát meg nem kóstoltam, úgy elrettentem a kolléga tesztjétől. Viszont napos oldala is van a Kozelnek, csak nem itthon, ugyanis a párkányi zöld és piros csomagolásúak kifejezetten jók. Na de mostantól sikerül-e napos oldalt képviselnie a hazai gyárnak is?

 

Illat, habzás:

Tirdi: Illat az, ami nem sok van neki, de szarnak nem mondanám. Nem éppen hétköznapi, picit talán ale szerű, vagy strong szerű... Végül is jó. Habzás meg...hát szerintem új technológia. Viheted biciklikosárban macskaköves úton, leguríthatod a hegyről, felrobbanthatsz mellette egy világháborús bombát, kilőheted az űrbe, mittudomén, és nem fog a pofádba spriccelni utána. Magyarul habja egyszerűen nincs.

hunt3r95: Azt megszokhattuk, hogy néhanapján változtatnak a nagy gyártók a termékeiken, akár felhasználói, akár iparági nyomásokra. Na itt vagy felhasználó, vagy visszajelzés nem volt. Az illat és habzás szekciót egyszerűen jellegtelen szóval intézném el szívem szerint. No, de jobban megnézve nem vészes, habja valami csak van, pici szemű nem sűrű, de van. Illata meg simán natúr világos sör illat, de annyira jellegtelen, hogy nem tudnám megmondani mit szagolok.

Íz, utóíz:


Tirdi: Na hát aztán meg jön a lehetetlen, a habhiány ellenére átlagosan bubis, ezt nem hiányolom belőle. Az új recept, meg vehetjük úgy bevált, mert nem szar. Nincs íz, nem lehet szar, végül is... Írják, hogy nem tartalmaz kukoricát, fasza, de szerintem mást se. Száz szónak is egy a vége, ha Kozelt akarsz inni, menjél Felvidékre, vagy akárhova, de az itthon kapható (persze kivéve import) kínálatban nem fogsz olyat találni ami király lenne. Ihatónak iható, de a kintről származók mellett elbújhat. Javult-e? Nem tudom, mint már mondtam nem sok rémlik a régiből, viszonylag átlagos volt azt hiszem, de lehet, hogy a kicsit szarból lett semmilyen. 

hunt3r95: Íze még az illatánál is jellegtelenebb, szinte mintha valami sörfröccs lenne. Ez egyfelől kedvezhet azoknak akik a sört ritkán isszák, és nem szeretik a keserűségét, azonban akik sör élményre vágynak azoknak ez zsákutca. Utóíze szinte nincsen, csak némi ízfoszlány emlékeztet arra, hogy sört ittál. Picit a védelmére kell mondjam, vagyis írjam, hogy egyáltalán nem szar, iható, csak jellegtelen.

 

Összegzés:

Tirdi: Valószínűleg elérték amit akartak, amikor reklámozták az új receptet biztos sokan vették. Ha nincs más nem halsz bele, nyugodtan, de millió jobbat találni.

hunt3r95: Egyszerűbb lenne inkább importálni.

 

 ujkozel.jpg

hunt3r95:

Íz: 20/7

Illat: 20/7

Utóíz: 20/10

Ár-Érték arány: 20/5

Tirdi:

Íz: 20/7

Illat: 20/8

Utóíz: 20/7

Ár-Érték arány: 20/6

 

Bebaszási index: 58/50(53)

Ár: (Tesco)

  • Dobozos: 269Ft
  • Üveges: 229Ft+üveg

Vásárlás helye: Spar, Budafok

Vásárlás ideje: 2019.

Gyártó: Dreher Sörgyárak Zrt, a Plzeňský Prazdroj a. s. licence alapján

Alkoholtartalom: 4,6%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlókivonat

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr7714656443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása