Sörtesztek szaxerűen

Így már megéri Párkányba menni - Kozel sörök

2018. október 15. - TyRDy

Elöljáróban a cuccokról: 

Tirdi: Azt már tapasztaltuk, hogy a magyar Kozel nem nagy cucc, a barna meg egyenesen szar, no meg hallottuk, hogy az eredeti kint kapható Kozel kifejezetten jó. Ennek fényében ettől a két szép színes példánytól várnék ezt-azt.

hunt3r95: Párkányi kirándulásunk alatt vásároltunk jó pár nedűt, majd leszakadt a szatyrunk, meg a hátizsákunk, de végre, a Kozel sörökhöz érve mondhatjuk ki, hogy megérte átmenni a felvidékre. Ebben a kis irományban a két darab ott vásárolt Kozelt mutatjuk be, osszuk meg róla tapasztalatainkat, na persze mint laikus sörtesztelők. 

 

 

 Kozel 11% - Zöld

 

zoldkozel.jpg

Illat, habzás:

Tirdi: Kurvajó illata van, nagyon halványan érzek ale vonalat, azt leszámítva simán kicsit savanykás-kesernyés átlagos erősségű sör illat. Habja tűrhető, olyan átlagos.

hunt3r95: Szóval jöjjön az egymás között csak zöldkozelként emlegetett cucc, aktívan ipás illattal..WTF? Amúgy egyébként ez is lager akar lenni, talán picit kesernyésebb így illatról mint a másik társa. Habja szintén sok van neki, kis bubikkal. Ez adhat a későbbiekben egy selymes érzetet.

 

Íz, utóíz:


Tirdi: Bubi nincs sok benne, nagyjából átlagos. Íze túlzottan nem tartogat hirtelen érződő nyelvenbaszó ízeket, elsőre egyértelműen érdekes, egy kicsit ale-szerű a cucc, de nem erősen, mondjuk fél-ale-nek mondanám. :D Elég egyedi, legalább is én ilyesmit még nem ittam. Egy sör általában a sokadig kortyra vízízűvé válik, még akkor is, ha az első korty nem az volt. Na ez nem, csupán már nem annyira furcsa, jobban sör íze van, de bármeddig iszom kellemesen erős az íz. Eddig nem vittem túlzásba ennek hangoztatását, de ez amúgy kifejezetten jó. Minden részében. Utóízben sajnos mintha kicsit felbukkanna valami fémes íz, azt kivéve semmi újdonság, savanykás-kesernyés középerős íz.

hunt3r95: Első kortyra az jött le, hogy ez már nem annyira prémium ezen fele annyira sem éreztem a malátát, azonban a komlót annál inkább. Így egy átlagos lagernél keserűbb, a még nálunk is avatatlanabbak akár egy gyenge ale sörnek is vélhetik, tény, hogy picit tényleg van egy ilyen beütése. Enyhén fűszeres vagy gyümölcsös mellékízt véltem még felfedezni, ebben nem tudtam dönteni. Utóízre meg elég keserű lesz, de nekem pl. még belefért, hiszen nem az a keserűség jött ami a bántóan szar minőségre jellemző.

 

Összegzés:

Tirdi: Na a kutyaszaros radlerekkel ellentétben ezért már megéri Párkányba menni. Jó, azért a top 3-ba lehet nem kerül be, de nekem kifejezetten pozitív csalódás volt, egyértelműen ajánlom egy kóstolásra minimum. Minden arány tök királyul el van találva, ahogy kóstolgattam egyre jobb, abszolút kellemes fogyasztani végig. Én legközelebb veszek egy tálcával.

 

 

hunt3r95:

Íz: 20/14

Illat: 20/14

Utóíz: 20/13

Ár-Érték arány: 20/12

Tirdi:

Íz: 20/13

Illat: 20/14

Utóíz: 20/12

Ár-Érték arány: 20/12

 

Bebaszási index: 63,5

Ár: 0,9€ = 290 Ft

Vásárlás helye: Párkány, Billa

Vásárlás ideje: 2018 február

Gyártó: Plzeňský Prazdroj Slovensko, a.s. 

Alkoholtartalom: 4,6%

Kiszerelés: 0,5 L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta és komlókészítmény

 

Kozel 12 % - Piros

 

piroskozel.jpg

 Error 404 doboz not found = Error 404 vállalható kép not found

 

Illat, habzás:

Tirdi: Mivel az előző gondolatokat a zöld is alátámasztotta, bizakodva szisszentem a piroskát. Kifejezetten kellemes piros illata van. Komolyabbra fordítva erős, tömény, kellemes illata van.

hunt3r95: Szóval itt van amire vártam, Tirdi már előttem kóstolta és meglehetősen dícsérő szavakkal illette. Kibontás után jött a meglepetés, hogy ennek aztán bitang jó illata van és sok habja, ami ráadásul nem egy másodperc alatt esik össze. Ezek nálam már jó előjelek...

 

Íz, utóíz:


Tirdi: Jó. Kész, viszlát. Najó, bubiból nincs hiány. Kesernyés, nagyon kellemes, erős, karakteres meg minden ilyesmi íze van. Ízre szerintem félbarna sör. És egyszerűen király.

hunt3r95: Ez kibaszott finom. Erőteljes malátás íz jellemzi, kicsit  Dreher Bakra emlékeztet, de annál sokkal lágyabb. Viszont eme lágy íz sokkal jobban ihatóvá teszi azok számára akik a Bak erős ízét nem bírják. Kellemesen édeskés, de mégis határozottan telt ízvilág jellemzi megfelelő a buborék aránya is. Utóízre sem tartogat semmi meglepetést, enyhén keserű, de nem mond ellent magának az egész karakternek, mondhatni harmonizál. Ilyen finom lagert rég nem ittam.

 

Összegzés:

Tirdi: Hát összegezve ez kibaszott finom. Részemről még a zöldet is beelőzte kicsit, pedig az is nagyon jó volt. Ha látsz valahol mindenképp vegyél belőle, nagyon megéri. Egyszerűen ég és föld a sima magyar Kozelhez képest. Én ha legközelebb Párkányban járok, ebből is hozok egy tálcát, mint a zöldből. És remélem, hogy találunk még valami Kozelt ezek mellett.

hunt3r95: Ez eddig a legjobb Kozel amit valaha ittam, ebből ha idén is megyünk Tirdivel sörtúrára a felvidékre, simán hozok egy rekesszel. Egy teljesen más világ, mint amit az itthon kapható Kozelek vetítenek, sőt ennek létezésének a fényében azokat nemes egyszerűséggel itt és most leszarozom. Főleg a a barna sörüket, mert szar. Ellenben ez nagyon ajánlós.

hunt3r95:

Íz: 20/16

Illat: 20/14

Utóíz: 20/13

Ár-Érték arány: 20/15

Tirdi:

Íz: 20/14

Illat: 20/14

Utóíz: 20/14

Ár-Érték arány: 20/15

 

Bebaszási index: 54,1

Ár: 0,8€ = 260 Ft

Vásárlás helye: Párkány, Billa

Vásárlás ideje: 2018 február

Gyártó: Plzeňský Prazdroj Slovensko, a.s. 

Alkoholtartalom: 4,8%

Kiszerelés: 0,5 L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta és komló

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr3214166303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása