Sörtesztek szaxerűen

A sör a lelked tükre - Corvinburg meggyes sör

Sörtesztek szaxerűen 91. rész

2022. március 18. - TyRDy

Elöljáróban a cuccról:

Ugye Corvinburg teszt már volt a blogon, nem is egy. A szilvásat teszteltük először, ami sikert aratott, majd a barnát...ami pont ellenkezőleg. Ezen kívül volt egy hasonló csomagolású/árú... meggyes sör tesztünk is, a Tinódi, amiről szintén jó véleménnyel voltunk, de azóta sehol nem találtunk. :( Így amikor sétáltam le a Duna-partra, majd egy kisbolton megláttam a Corvinburgos plakátot, tudtam, be kell térni. Szilvásat sajnos nem találtunk, de elvileg az is kapható, csak hát éppen mikor mi van, és mikor mit hoznak. Viszont találtunk egy olyat, amit még nem teszteltünk, és enyhítheti a Tinódi hiányát, és ez a Corvinburg meggyes sör. Persze, hogy megvettük...

 

Illat, habzás:

Tirdi: Illata túlzottan nem tér el az eddig kóstolt meggyes söröktől, bár kicsit mintha természetesebb, frissebb meggy illata lenne, nem pedig kompót, mint mondani szoktam. Sör illat is érződik hálisten, picit, arányaiban eddig hasonlóan a Soproni meggy ale-hez. Szóval úgy fasza, illata egész reménykeltő. Habja is okés, van neki, viszont úgy láttam pirosas színnel nem rendelkezik.

hunt3r95: Szerintem épp, hogy műmeggy aromás, ami még nem akkora baj. Illat alapján bármi is kisülhet belőle, de az is nagyon. Árnyalja a képet, hogy kibontva alig szisszent. Hab a kitöltéskor minimális kelezkezett, az is csak mutatóba, amolyan nesze k@csög feelingesen. Marcipános-műmeggyes illatvilág jellemzi, itt már tudtam, hogy nem lesz kedvenc. Összegezve, ez kínai ocó pici cukóka szour cerri szag.

img_20220316_154749.jpgHabozik habozni.

Íz, utóíz:


Tirdi: Apró fajta bubik átlagos mennyiségben vannak jelen benne. Ízre erősebbre számítottam, de nem gáz, azért rendben van. Arányok is egész szimpatikusak, a meggy íz nem túl édes, sőt, savanykásnak is mondható, ami nekem nagyon tetszik, valamint társul valami keserűség hozzá, mintha a meggylébe a mag is bele lenne darálva, persze lehet, hogy ez a sörnek egy mellékíze, de amúgy nem zavaró, sőt, egészen helyt áll benne. A jó arány lényege, hogy érezni a sört, még jobban talán mint a Soproninál. Az utóíz inkább keserű, nem egy világszám, de nem is borzalmas. Szóval nem rossz, jó, nem egy minőségi cucc, kicsit vizezett, de simán mondható ebben a formában és árban vállalhatónak. Mert én biza itt rossz mellékízt nem érzek.

hunt3r95: Hű, ennek valami furcsa íze van. Nem romlott? Nem, szimplán avas ízjegyek bukkannak fel. Nyam nyam. Erős meggyíz, ami összehúzza, de nem csak a szemöldökömet. Arra a falusi, olcsó üdítőre emlékeztet, aminek hektoliterje 100Ft. A sztori egyszerű, de annál szomorúbb: van egy nagyon ártány, szennyvíz kategóriás sör, amihez addig dobálták a fözőüstbe az egyéb anyagokat amíg érződött, hogy miből is indultak. A háttérben tényleg valami rettenet uralkodik, tippem szerint az orgoványi sörfőzde alapsöre, a "Jáger". A túltolt meggyíz csak javít rajta, mint amikor a szart megszórod porcukorral. De attól még szar marad. 

Összegzés:

Tirdi: Ha nem sörnek mondott üdítőt/radlert keresünk, hanem valóban meggyes SÖRT (szerűt), akkor a maga árkategóriájában szerintem jó cucc. Azért ennyiért nem egy óriási vétel, de annyira nem is lehúzás, főleg, hogy normál alkoholtartalmú ízesített (de sör ízű) sör nem sok van mostanság (khm, ezt 2019-ben írtam azóta kinőtt a földből vagy 8 �), persze az adott árkategóriára gondolva. Valószínűleg fogok még venni, egy kóstolásra mindenképp ajánlom.

hunt3r95: Nem ihatatlan, de csak azért nem, mert a meggy elnyom mindent is, vagy legalábbis majdnem sikeresen próbálkozik ezzel. 600 forintért inkább veszek két meggyes Sopronit, akciósan. Ez a 150Ft/ korsó kategória, nem kell mit szépíteni. Ha fele ennyi meggy lenne egy kétszer ilyen jó sörben, akkor csak simán húznám a számat a kasszánál, nem pedig a kardomba dőlnék.

img_20220316_154426.jpg

 

Tirdi:

Íz: 25/15

Illat: 25/16

Utóíz: 25/15

Ár-Érték arány: 25/15

Össz pontszám: 100/61

 

hunt3r95:

Íz: 25/12

Illat: 25/11

Utóíz: 25/10

Ár-Érték arány: 25/10

Össz pontszám: 100/43

 

Bebaszási index: ~61

Ár: 550/600 Ft

Vásárlás helye: Kisbolt, Nagytétény, Kolozsvári utca/Dunafürdő utca sarok

Vásárlás ideje: 2019.05.13. /2022.03.16.

Gyártó: Akpedo Kft., Orgovány

Alkoholtartalom: 4,5%

Kiszerelés: 1L PET-palack

Összetevők: ivóvíz, árpamaláta, kukoricadara, komló, sörélesztő, meggysűrítmény, cukor, kálium-szorbát, színezék

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr114826444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása