Sörtesztek szaxerűen

Máshol ennyiért vizet sem kapsz - Kelt

Párkány tour 2. rész

2018. február 24. - TyRDy

kelt.jpg

 Sokat hallottam már erről a sörről, de nem gondoltam, hogy van komoly alapja az istenítésének. Fasztnincs... Sokszor mondom egy sör kóstolása során, hogy huhh...vétéeff...azigen..., de most nagyon ezt mondom. Illatra semmi különös, kellemes, sör+kicsit savanykás, és igazából nem a legmeggyőzőbb. Habja és bubija semmi különös, átlag. Íze viszont...huvazzeg... aszongyák ez egy világos sör, színe mégis picikét barnás, de csak nagyon picit, de az íze... Van egy nagyon erős jellegzetes íze, ami kicsit karamellmaláta szerű, de mégis más kicsit...nem tudom jobban megfogalmazni, de ez nagyon jó. Hogy édes lenne, vagy keserű...érdekes, de semelyik nem jellemző rá kiemelkedően. Nagyon picit talán alkohol íz érződik benne, de nem olyan fujj Argus Strongosan, hanem olyan hmm Carlsberg Master Brew-san. Megvett mázsára. Azt hiszem ez egy "szimpla" világos sörként nagyot alkotott. Legközelebb Párkányba kamionnal megyek.

Van PET-palackos változata is:

kelt_pet.jpg

hunt3r95: Valami középszerű szarra számítottam, még úgy is, hogy Tirdi eléggé dícsérte. Be kell vallanom jogosan. Bár azért a Master Brew-hez nem érhet fel de hullámosvonal155 forintért erősen ajánlott vétel. Habja igencsak sok van, ami tartós és sűrű állagú. Ami nem tetszett az az illata, amolyan semmilyennek definiálnám. Ennek szembemenve az íze viszont király, karakteres a keserű és édes ízvilág nagyon jól együttműködik benne és egy kis alkoholt is érezni rajta pedig csak 4,1%-os. Engem annyira nem fogott meg mint Tirdit, de ennek ellenére jó kis cucc ez. Ha lehetne kapni itthon és ugyanennyibe kerülne akkor a kategóriában best buy. Sőt 200+-ért is kapsz szarabbat mint ez.20180220_161236.jpg

hunt3r95:

Íz: 10/8

Illat: 10/6

Utóíz: 10/7

Tirdi:

Íz: 10/9

Illat: 10/7

Utóíz: 10/8

 

Bebaszási index: 37,5

Ár: 0,49€/154Ft (Vásárlás napján 316Ft-os árfolyam volt)

Vásárlás helye: Billa, Petőfi utca, Párkány

Vásárlás ideje: 2017. December

Gyártó: Heineken Slovensko a.s.

Alkoholtartalom: 4,1%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, árpa, komló

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr9313509723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása