Sörtesztek szaxerűen

Bárhol-bármikor - Staropramen Granát félbarna

2018. február 12. - hunt3r95

 Valahogy nem igazán tudtam elképzelni mire kell számítsak...na, ezt be is mutatom egy kóstoláskori párbeszéddel:

"-Mi az a Gránát?

-Granát!

-Gra...ja.........és az mi?"

Na de ha gránát, ha granát, nem féltem, hogy szar lesz. Na de nézzük.

staro_granat2.jpg

Színe elég gusztusos, mint lentebb látszik is. Illata az nem túl erős, sőt, kb. csak akkor érezni, ha ledugom az orrom az üveg aljára. Íze igazából az, amit várunk, a megszokott Staropramen minőség egy kis karamellmalátával. Mily meglepő, ezt is ajánlani tudom.

hunt3r95: Magasan a Staro-léc, úgyhogy bizonyítania kellett.Az alapok adottak, több féle maláta , 4,8%- os alkoholtartalom, félbarna jelleg, na meg a Straro licensz. Nézzük mit főztek nekünk. érdekes, hogy illata alig volt, kicsit meg is lepett, valami orrbavágóra számítottam, oszt' mégse. De ez ne tántorítson el senkit a vásárlástól, mert ízre bizony kellemes. Bár elhelyeznem kissé nehéz, mert barnának nem barna, és ugyebár nem is világos, de legalább félbarna, abból is lájtos. Na, de nem úgy mint a Kozel (link), hanem valahogy kellemesen,  nem az jutott eszembe, hogy valami vizezett, olcsó sört iszok. Ivás után feltűnt, hogy nem igazán nem utóíze,  ami van meg csak azért, hogy ne panaszkodjak, hogy nincs, szóval értitek.  Összegezve kellemes kis lájtos, kiegyensúlyozott félbarna sört kapunk ami bárhol-bármikor lecsúzik.

staro_granat1.jpg

starok2_1.jpg

starok_1.jpg

 

hunt3r95:

Íz: 10/8

Illat: 10/8

Utóíz: 10/8

Tirdi:

Íz: 10/9

Illat: 10/7

Utóíz: 10/8

 

Bebaszási index: ~45

Ár: ~220 Ft (Tesco, 2017.12.)

Mi a Borsodi Sörgyártól kaptunk kóstolót a termékcsaládból.

Forgalmazza: Borsodi Sörgyár Kft.

Alkoholtartalom: 4,8%

Kiszerelés: 0,5L üveg

Összetevők: víz,  Cseh- és müncheni árpamaláta,  kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, karamellmaláta, maltózszirup, komlókészítmények, komló, izomerizált komlókivonat

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr813416061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása