Sörtesztek szaxerűen

Erről akár még mítoszok is születhetnek - Mythos

2018. május 15. - hunt3r95

Tirdire vártam éppen egy napos délután, szokásához híven elegánsan fél napot késett, hát addig egy sört csak benyomok címkével célba vettem a madaras tescót, hátha akad valami tesztelendő.

Nos, meg is akadt a szemem a Mythos nevű sörön. Hogy miért is? Valahogy a név, az ár és a doboz egyszerűsége valahogy nem indokolja számomra ezt a nevet, na meg a "premium lager" jelzőt sem. Illata nem egyszerű sörszag, érezni az élesztőt, illetve a maltózszirupot. Habzása nem igazán van, így már kezdtem harsányan nevetni a kis "premium lager"-en, de a megkóstolás után jött a pofon. Ez jó. És nem simán az iható kategória, hanem úgy ámblokk kurva jó. Ez az íz ezért az árért több mint rendben van, simán megugorja a kategóriaátlagot, sőt megkockáztatom, hogy valóban prémium. Nem érzem túlzásnak a megjelölést, max kis csúsztatásnak, de ez itt teljesen belefér, hiszen tényleg jó cuccot kapsz 250-ért. És jöjjön a fénypont, ahol is megcsodálhattam, hogy végre ismét egy sör, ahol nem üt el az utóíz az alapíztől, nem fájdalmasan keserű, nem tarkónbaszósan alkoholos, sőt nem is édes. Harmónikus. Meg úgy az egész cucc az, igaz egy kissé kesernyésebb mint egy sima fácán, de tök kellemes.

Ha összegeznem kell az ivottakat azt mondom, hogy VEGYEDMEG! Ennyiért ilyet biztos nem kapsz, bár az ízlés szubjektív, nálam az idei év egyik meglepetése.

img_20180509_180608.jpg

 

hunt3r95:

Íz: 10/8

Illat: 10/8

Utóíz: 10/8

 

Bebaszási index: 53

Ár: 249 Ft

Vásárlás helye: Auchan Savoya Park

Vásárlás ideje: 2018. május

Forgalmazza: Carlsberg Hungary Kft. 2040 Budaörs Neumann J. u. 3. 

Alkoholtartalom: 4,7%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, maláta, maltóz szirup, komló, sörélesztő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr3213918818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Technika Magnatovics 2019.07.14. 14:55:44

Most 179 FT a pennyben. Abszolút megéri!
süti beállítások módosítása