Sörtesztek szaxerűen

10,5 lett, maradhat? - Carlsberg Master Brew 10,5%

Dán Carlsbergek 3.rész

2017. november 22. - TyRDy

 Itt a következő dán szökevényünk, aki "Master Brew" névre hallgat. Erre voltam a legkíváncsibb, mert a 10,5%-ával minden eddigi tesztalanyunk alkoholszázalékát felülmúlja, és így, hogy ez a márka bizonyított, még kíváncsibb lettem. Ezeket a söröket ugyebár hármasban a beszerzőjükkel együtt kóstoltuk, aki első szaglásra csak annyit mondott, hogy várjunk, bekamerázza a reakciónkat. Hát itt már sejthettük, hogy nem valami hétköznapi dologgal nézünk szembe, így tovább fokozódott a kíváncsiság. Hát akkor jöjjön az a szaglás: *szipp-szipp*

"Ez pálinka bazdmeg" - hangzott kórusban az első benyomás, ami nem csak első benyomás volt, hanem még most is ezt mondjuk. Egyre jobb, eddig pezsgő volt, most pálinka. Úgy lett volna frappáns, ha a barna pedig bor, vagy Jäger ízű. :D De volt ám egy más meglátás is, drága vendéglátónk hozott egy üveg körömlakklemosót, mondván "ez ugyan az", de nem tudom ezt miért mondta, szerintem köze nincs hozzá (és szerintem a pénteki olcsó vodka elfogyasztása után már szerinte sincs). Se az Argus Stronghoz, mert én nem igazán érzek rajta tömény alkohol szagot, vagy ízt, hanem inkább egy az egyben, szilvapálinka illatot és ízt érzek. Na de ne ugorjunk előre, nézegessük még kicsit: habja megszokott kenyér, színe pedig nagyon enyhén barnás, pedig világos sör. "Ezt nem tudták megcsinálni világosra" - mondtam, bár valószínűleg ez hülyeség, mert gondolom nem az alkoholtól lesz barna, hát igen, erről fogalmam sincs, mert mint már valószínűleg egyértelmű a blog olvasói számára, nem vagyok nagy szakértő. Az ízét nagyjából kitárgyaltuk előzetesen, annyit talán még hozzátennék, hogy lenyelésnél kicsit marja, égeti a nyelőcsövünk, ami miatt megint csak ott tartunk, hogy: pálinka. Szóval nincs mit beszélni az ízéről, jó ízű, és pálinka ízű.

Összegezve, -ha eddig nem lett volna egyértelmű- megint csak egy nagyon finom cuccról beszélünk, aminek a képlete szilvapálinka+sör=Master Brew.

 

hunt3r95: Illata valóban valami pálinkás benyomást ad, de mint tudjuk biztosan nincs benne házipálesz, csak az ami egy sörbe valóban elengedhetetlen. Már kitöltés előtt tudtam, hogy ez is jó cucc lesz, sőt már a doboza is ezt sugallta. Jobban megnézve a dobozt a szemem a 10,5%- nál akadt meg igazán. Ezt egy "Miiii? Egy ártányabb bor nincs ennyi!! Töltsed kifele gyorsba!!!" felkiáltással adtam a többiek tudtára. Kitöltés után a hab állaga nem lepett meg, ugyan olyan sok mint a többi Carlsbergnek. A habot megkóstolva - mert ennél van időd rá- szilvás ízt fedeztem fel, de csak nagyon halványan, meg ugye az ízlésem szubjektív, lehet valaki tök mást érezne. Ízre legjobban az Argus Strong jutott eszembe, és annak ellenére ,hogy az egy szar sör ez most dicséret. Mivel hiába érződik ezen is az alkohol, sikerült úgy megoldani, hogy egyáltalán ne menjen az az életkedvem tőle, sőt megkívánod a következőt. Nagyon harmonizál a "tízfél" az ízével, kellemesen melengeti a táplálkozási szervrendszerem azon pontjait amellyel érintkezik. Összegezve nagyon jó cucc, de az Elephant túl magasra tette a lécet, így  az elméleti toplistámban hiába "csak" a második, de így is erősen ajánlós, ha Dániában jársz ki ne hagyd.

.master1.jpg

master2.jpg

hunt3r95:

Íz: 10/8

Illat: 10/9

Utóíz: 10/8

Tirdi:

Íz: 10/8

Illat: 10/8

Utóíz: 10/8

 

Bebaszási index: 80

Ár: 20 korona (~840 Ft)

Vásárlás helye: Koppenhága, Dánia

Vásárlás ideje: 2017. november

Gyártó: Carlsberg Danmark A/S

Alkoholtartalom: 10,5%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, glükózszirup, kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr6213231695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása