Sörtesztek szaxerűen

Majd legközelebb - Szalon Barna

2017. december 15. - hunt3r95

 szalon2.jpg

 

Tirdi: Vágjunk is a közepébe: nagyon érdekes illata van, és ugyan érezni, hogy ez egy barna sör, de nem hétköznapi illata van. Mert ennek bizony szaloncukor illata van. Ha már Szalon, legyen Szalon-cukor illata, nem igaz? :D Hát nem, én ezt biztos nem így gondolnám, de úgy látszik a Pécsi Sörfőzdében így gondolták. Pontosabban zselés szaloncukrot véltem felfedezni benne, de ennek ellenére kellemes illatról van szó, nem valami gagyi szarnak érződik...igen, érződik, mert a kolléga a szaloncukor illatot 5 méterről érezte meg. 
A dobozba belenézve nem túl sok habot vélek felfedezni, de azért láttam már rosszabbat (khmm-khmm), nem olyan vészes. Na most már kóstoljuk is meg.

Hát igen, ugyan az, zselés szaloncukor íz. Ez meglepően jobb, mint hangzik, de azért mégsem fullos ez így. Egyébként egy Bakhoz képest elég íztelen, főleg a korty legelején, de találkoztam már rosszabbal, nem ihatatlan, csupán inkább egy világos sörre emlékeztet. Elég lágy ez az íz amivel rendelkezik, és talán még azt tudnám hozzátenni, hogy más barna sörökhöz képest elég keserű. Annak ellenére, hogy emellett szaloncukor ízű is...

szalon1.jpg

Nos összegezve: egy gyengébb ízű (fél?)barna sör, aminek szaloncukor íze van.
Ugyan nekünk nem jött be, de egyáltalán nem olyan botrányosan szar cucc. Én nem biztos, hogy vennék még egyszer, maximum karácsonykor majd esetleg. :) Hát na, ez is egy kategória, meg kell kívánni. :)

szalon3.jpg

 hunt3r95: Bakra emlékeztet,de zselés szaloncukor beütése van, erről a szagról kis túlzással minden eszembe jutna csak nem sör :D Rá lehetne írni, hogy nyomokban szaloncukrot tartalmaz. Ízre viszont olyan mint egy Faxe+szaloncukor, karaktere is a Faxera emlékeztet, melegen jön elő az íze. Ennek ellenére semmi kiemelkedőt nem nyújt, teljesen átlagos barna sör, nem tudok mit kiemelni, hogy jó lenne, vagy épp rossz, ez csak úgy van. Utóíze konkrétan nincsen, 10 másodperccel az elfogyasztása után nem is éreztem, hogy sört ittam. Erről mindenki maga döntse el, hogy jó vagy rossz tulajdonság. azt biztos, hogy nekem 269Ft-ot nem ér meg 200-ért már megfontolnám 150 körül best buy lenne. azért ha valaki megkínál eggyel csakugyan nem sértődök meg.

hunt3r95:

Íz: 10/6

Illat: 10/7

Utóíz: 10/7

Tirdi:

Íz: 10/6

Illat: 10/6

Utóíz: 10/6

 

Bebaszási index: 46,3

Ár: 269Ft

Vásárlás helye: Tesco Campona

Vásárlás ideje: 2017. november

Gyártó: Pécsi Sörfőzde Zrt.

Alkoholtartalom: 5,8%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, karamellmaláta, cukor, festőmaláta, kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat, antioxidáns (aszkorbinsav)

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr3513230505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása