Sörtesztek szaxerűen

Mesternégyes - Borsodi Mester

2018. március 30. - hunt3r95

Új fokozatba kapcsolt a Borsodi. Ami nem is baj, mert egyrészt jobbnál jobb nedűket kapunk, másrészt egy kis verseny sosem árt a gyártók között, hiszen a fogyasztóknak jobbnál jobb söröket kell innia. Mai tesztünk alanya pedig nem más, mint a Borsodi Mester, mely egy világos sör kétféle komlóból (Magnum valamint Saaz) és kétféle malátából. Maga a sör a Borsodi 45 éves fennállásának évfordulójára készült Németh András sörfőző mester kezei alatt. Mivel a Nitroban nem csalódtunk, itt is egy megelőlegezett marhajó-faktorral indulunk neki.

Igényes csomagolásban érkezett:

mester1.jpg

hunt3r95: Illata nagyon kara.....ahhh faszom ...erős, az a klasszikus sör illat amit manapság ismét felfedezek, hiszen egyre jobb és minőségibb sörök készülnek. Nem hiába, ilyen a piaci verseny. Világos sörhöz képest az a lényeg, hogy marha erős illata van, egy szippantás elég a fél életedre, hab sem hagy minket magunkra, meglétével, de annak mennyiségével és minőségével is elkápráztatott minket. "Hubazdmegezkurvafinom"-hangzott kánonba, mert hát semmi kétség, itatja magát, lágy íze ellenére elég testes, azt hinné az alap user, hogy ez a kettő kizárja egymást de messze nem így van. Ízére a legjobb szó a harmónia. Egyszerűen nagyon el lett találva az íze, ami egyrészt a kétféle komló és maláta érdeme, de ne feledjük a 45 éves sörfőző tapasztalatot, valamint Németh András közreműködését. Utóíze nem üt el magától az alapíztől, ezért jár a dicséret, számtalanszor tapasztaltam, hogy egy finom sörnek elég gyengécske, vagy nem passzoló utóíze van. Ami különösen tetszett még, hogy nem kilóméteres bubik vannak benne, hanem sok apróbb, nem azt a hatás kelti ivás után, hogy szét akarsz durranni. Összegezve, ez egy nagyon jó kis világos sör lett ami mesteri neve ellenére nem akar többek tűnni ami, és talán ez fogja kiemelni a sűrűsödő mezőnyből...

Fater: "bazdmeg fiam, ezt a sört receptre nem tudod felírattatni?"

mester2.jpg

Tirdi: Váratlanul ért a csomag híre, örültem neki, ismét köszönjük a Borsodinak. Miután sörnyitó híján egy frappáns mozdulattal kibontottam a sört a kerítésen, a kupak Mesterien a kézfejemen landolt. Nem sokáig örülhettem magamnak, mert "húbazdmegozni" kellett, mivel megszagoltuk a sört. Bizony, húbazdmeg, ennek jó illata van. Mondjuk megint ott tartunk, hogy nem tudok konkrétat mondani, csak azt, hogy átlagos, de egyedi. Dobálózhatnék a "karakteres" szóval, gondolván, hogy ezzel okosnak látszom, és kifejező vagyok, de maradjunk annyiban, hogy a szöveg a karakteres, nem a sör...úgyis a profilunk a szaxerűség. :) Komolyra perdítve, a sör olyan habos érzetet kelt. Lehet valaki ebből rosszat szűr le, de nem úgy kell érteni, mintha sörhabot innál, hanem úgy, hogy nagyon lágy a sör, és csúszik mint részeg ember a hányásában. Külön kiemelném, hogy emellett tényleg erős, és....nabazdmeg, karakteres az íze. Utóíze nem tart túl sokáig, de ami van az erős és kellemes. Sokat szerintem nem tudtam szöveggel átadni ebből a nagyszerű sörből (mondjuk nem is lehet), de a pontozással együtt talán átjön a lényeg.

Ui.: Érdemes követnetek a blogot, lesz pár újdonság a közeljövőben ;)

mester4.jpg

 

 

hunt3r95:

Íz: 10/9

Illat: 10/9

Utóíz: 10/9

Tirdi:

Íz: 10/9

Illat: 10/9

Utóíz: 10/9

 

Bebaszási index: egyelőre ismeretlen

Ár: egyelőre ismeretlen

Vásárlás helye: Promóciós ajándék

Vásárlás ideje: 2018. március

Gyártó: Borsodi Sörgyár Kft. 3574 Bőcs, Rákóczi u. 81.

Alkoholtartalom: 5%

Kiszerelés: 0,5L üveg, dobozos is kapható lesz

Összetevők: víz, árpamaláta, komló

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr2113788568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piaggio 2018.04.05. 12:06:36

Gratulálok az újabb Borsodi bérenc posthoz. Egy ilyen bánat semmi sört kihozni a kraft demokratizálás közepén szégyen és vicc egyszerre! Bőcsön elaludtak a gyárban aztán eszükbe jutott, hogy meg kellene csinálni a Sopron 1895-t és köré rakni a nagy semmi mázt ... így sikerült! Aggasztó ...

hunt3r95 2018.04.05. 14:26:32

@Piaggio: köszönjük szépen, bár egyik sörgyár/ tulajdonos sem a partnerünk és mi sem az övék. Ha körbenéz a blogon egyértelmű, hogy nem csak a borsodi termékeit favorizáljuk. Köszönjük továbbá, hogy elolvasta a cikket és véleményt írt :) További jó sörfogyasztást.

TyRDy 2018.04.05. 17:59:09

@Piaggio: Szó sincs Borsodi bérenc posztról. Se most, se máskor. Kaptunk egy sört, és teszteltük, amit kapunk, persze, hogy leteszteljük. Azért írtunk róla pozitív véleményt, mert nekünk átlag, viszonylag amatőr sörfogyasztóknak ízlett. Hangsúlyozzuk is gyakran, hogy blogunk lényege, hogy átlag, amatőr sörfogyasztóként írunk a sörökről, lehet, hogy profiként/szakmabeliként tényleg az igaz, amit írtál, nem tudom, mi így láttuk. Ha szar lenne (pontosabban nem ízlett volna), azt írtuk volna. Az említett másik sört pedig még nem is kóstoltuk (legalább is én), így esetleges hasonlóságot is nehéz lett volna felfedezni.
Mindenesetre köszönjük az észrevételt.

gépeklázadása3 2018.05.27. 01:50:49

Szerintem létezik igény erre az átlagemberes-bebeszósörös stílusra, de visszaolvasva az eddigi termést, ezt kb bárki írhatta volna, aki közel lakik a Tescohoz.

1. Alapból kezdjük ott, hogy a név foglalt, meg a stockfotós háttér is igényes.
2. Hidd el, nem tűnik sznobfaszságnak, ha utána néztek alap dolgoknak. Az ellenkezője viszont csak gányságot sugall.
3. Nagy átlagban ki lehet vmit következtetni a szövegekből, h mennyire jó(szar) egy sör a kivagyiság és a szagértelem mögött, de a pontoknak semmi közük a valósághoz. Riesenbrau 6 pont, borsodi Staro 9 pont, mert csak.
Felesleges háromféle pont. Legyen egy, de azt úgy lőjétek be, hogy az eddigi legszarabb sör legyen a 2 pont, a legjobb meg a 9. Szóval nehéz lesz így továbbvinni jó irányba. Vagy majd lesznek 10/15-ös sörök is?

Löwenbrau 3x9 pont. Emlékszem ilyen 15-16 évesen sokat ittuk a Löwent, mert kb 200Ft volt a kocsmában. Plusz akkor még 5%-os volt, szóval azóta spóroltak is az anyagon. Az volt benne a legjobb, hogy mindig le lehetett szedni a címkéjét. Ezek a szép idők elmúltak, úgyhogy már csak ott veszek, ahol minden más g**idrága, akkor meg inkább egy fröccs.

Ezzel azt akarom sugallni, h te '95-ös vagy, én '96-os, és valszeg hasonló mennyiségű sört pusztítottunk el életünkben. Én azért nem nyitottam eddig sörös blogot, mert nullának érzem a sörtudásomat azokhoz képest, akik havi szinten féltucat új sört kipróbálnak. De most komolyan elgondolkoztam amikor látom, h ilyen színvonalon viszitek ezt az olcsósörös szekciót, és még termékmintákat is kaptok...

TyRDy 2018.05.29. 22:05:23

@gépeklázadása3: Először is köszi részletes, építő jellegű kritikát.

"bárki írhatta volna" Igen, ez így van. De nem írta, így mi írtuk. Mármint lehet, hogy van hasonló jellegű blog, de pont ilyen nem hiszem.

"a név foglalt" Ki által? Még most rákeresve sem találok semmi ilyet.

"stockfotós háttér is igényes" Aláírom, igénytelen. A legelején gyorsba raktam össze az oldal kinézetét, akkor sem véglegesnek volt tervezve, csak még nem került sor egy kulturáltabb háttér megoldására, őszintén ötletem sem igen van.

"utána néztek alap dolgoknak" Ha valaminek utána kell nézni, akkor egy átlag olvasó se fogja tudni értelmezni a cikket utánanézés nélkül. De viszont ezzel adtál egy ötletet, lehet, majd írunk egy cikket alapabb fogalmakról, és hasonlókról, így a későbbiekben mi bővebben és normálisabban fogalmazhatunk. Nem tudom, ezzel azt akartad-e kifejezni, amire válaszoltam, ha nem, kérlek jelezd.

Pontok: Teljes mértékben igazad van. Jelenleg a pontokba erősen belekalkuláljuk az ár-érték arányt, és nem egy egységes tízes skálán helyezzük el őket, ezért is lesz ilyen aránytalan. Ezen a pontozási rendszeren mindenképp szeretnénk változtatni, de a tervek szerint valamilyen formában továbbra is több pontot fognak kapni a sörök. Első gondolatok erről, hogy bővítjük a skálát (pl. 20-asra), és az ár-érték arányt nem beleszámoljuk, hanem egy külön pontban fogalmazzuk meg.
Löwen: Hülyén fog hangzani, de ezen most én is meglepődtem. Nem emlékeztem, hogy ennyit adtam neki, ez tényleg nem reális. Változik a sörfogyasztási kedv, a tapasztalat, és hasonlók, ezért (is) születnek néha érdekes pontok. Erre sokkal jobban próbálunk figyelni a jövőben.

Az utolsó bekezdés első mondata azt sugallja, hogy nem nekem szól, de azért magamra (is) veszem és válaszolok. A sörtudásomat én is nullának érzem, és egyben hasonlónak a sörfogyasztók ~70 százalékához, és épp ez a blog lényege. Lehet nekem rossz a felfogásom, akkor bocs.
süti beállítások módosítása