Sörtesztek szaxerűen

Rohadtkagylós Dunavíz - Steiger

2018. október 05. - TyRDy

Elöljáróban a cuccról:

Tirdi: Steiger...na traktorozzunk. 1473, nem baszol föl...az jó régi...ja. Na faszságok, szóviccek letudva, nézzük mit iszunk. Először is közlöm, hogy egy romlott sört. Na jó, nem tudom, de az tény, hogy augusztusban ittuk és biza áprilisban lejárt...ezért félve szidjuk, mert fasz tudja, hogy alapból olyan, vagy csak megromlott. Na jó, nem tudtam úgy megírni a bevezetőt, hogy ne lőjem le, hogy egy undorító szarról beszélünk, bár a címből kitalálható úgyis.

hunt3r95: 1473??? Az jó régi, tuti poshadt lesz :D Ez valami szlovák "humbákművek" vegyipari (vég)termék lehet. Sok jót 39 centért nem várok tőle, valami Deep-Waldert-Rastinger vonalra saccolom. Ami egyébként mit kiderült helyálló.

Illat, habzás:

Tirdi: Az a helyzet, hogy beleszaglás után felsírtam mint egy újszülött. Büdösebb mint a Duna, aminek az áramlás nélküli holtágába belerohadt az alacsony vízállás miatt szárazra került kagyló. Meg felmerült még az is a kollégától, hogy mint a kimosatlan Soproni a pohárból három nap után, bár én rákontráztam, hogy inkább a kihányt Kőbányai egy hét után...lefosva. Na jó, ezt kezdem túlzásba vinni, főleg, hogy valószínűleg tényleg rohadás volt, mivel a tetejéből, a habból leöntöttem kicsit és csaknem megszűnt a büdös. Jó illata továbbra sem, de már nem...szóval nem az amit egy bekezdésen keresztül taglaltam, magamat szépen kifejezve. Most már hasonlít a Sveták akácboros illatához, szinte egész jó, talán még lesz belőle valami...maradjunk annyiban, hogy a teszt most kezdődik. A sö..szóval ez, aktív habzással jelzi, hogy történik valami azért még. Most meg rohadt-lehugyozott ecet szag? Vagy penészes pisa? Baszdmeg, döntsd már el, hogy sör vagy, vagy pöcegödör! Kezdem azt hinni, hogy ezt tényleg 1473-ban gyártották. 
Végül az illata csak megjavult, egész vállalható akácboros-virágos-savanykás-tavaszias illat. De azért nem kifejezetten jó... Igen, mindent leírtam csak nem azt ami egy sörben van, hát nem is sör illatú de legalább már nem okádok tőle.

hunt3r95: Megromlott? Nem igazán tudom értelmezni azt amit kibontás után szagolok. Remélem, hogy mi basztuk el mert kevéssel a lejárati idő után kóstoltuk. Ellenkező esetben az a világ legrosszabb söre. Nagyon brutálisan büdös a cucc, maradjunk annyiban, hogy romlott. Bár ellene szól, hogy ittam már "lejárt" sört, de nem volt rosszabb íze semmivel. Illata egyébként nincs, szaga van, de az olyan, mintha a pohár alján hagynál egy kis sört poshadni 1 hétig....

Íz, utóíz:


Tirdi: Megkóstoltam nagy nehezen, az elején egész tűrhető, sok bubi nincs, íze az előbb leírt virágos-savanykás-kesernyés-frissitő cucc, sörhöz ennek sem sok köze van, de legalább egész iható. Túl jónak nem mondanám, de iható. Sajnos utóízben még előjön egy kellemetlen fémes-keserű szar íz.

hunt3r95: Borzasztó volt, nincs ezen mit szépíteni. összegyűjtöm bátorságom és megkóstolom. Síri csend honol. Pillanatra elgondolkodtam, hogy ebből nyeljem-e le a kortyot, vagy igyak a poshadt, álló dunavízből. Ha tehetem a jövőben a Dunát választom. Ez újkorában is biztos vagyok benne, hogy szar volt, irtó fémes íz, irtó keserű, holott üveges a kiszerelés. 

 

Összegzés:

Tirdi: Nos ez inkább egy fikázó cikk lett, igazából nem is teljes értékű sörteszt, mivel nem tudhatjuk, hogy a szavatosság lejárása mit és hogyan változtatott, magyarul, hogy frissen is ilyen lenne-e.

hunt3r95: Ezt senkinek sem ajánlom, lehet romlott volt, nem tudjuk biztosan, de szerintem ez alapból ilyen. 125 Ft..... ennyiből északi szomszédunknál lehet jobb sört venni. Az sem a sörök csúcsa, de ennél mindenképp jobb...hogy melyik ez?? Következő tesztünkből kiderül :)

steiger.jpg

 

hunt3r95:

Íz: 20/2

Illat: 20/1

Utóíz: 20/1

Ár-Érték arány: 20/1

Tirdi:

Íz: 20/5

Illat: 20/1

Utóíz: 20/2

Ár-Érték arány: 20/8

 

Bebaszási index: 30,5

Ár: 0,39 /125 Ft 

Vásárlás helye: Párkny, Billa

Vásárlás ideje: 2018. 

Gyártó: Pivovar STEIGER a.s. 966 02 Vyhne 24 Slovensko

Alkoholtartalom: 4,1%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, komló

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr7514166295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása