Sörtesztek szaxerűen

Ezt már sörnek is hívhatjuk - Gallica

2018. október 21. - TyRDy

Elöljáróban a cuccról:

Tirdi: Belga sör, megnyerő csomagolásban, premium jelzővel, ami, mint tudjuk, azt jelenti, hogy jó sör, mint pl. a Van Pur is...ohh, wait... Na mindegy, majd eldől, nem is húzom a szót.

hunt3r95: Belga sör, minőségi, világos. Én csak az alkoholtartalmat keveslem, de nincsenek illúzióim, ennek jónak kell lennie. Ja, és a csomagolás külön tetszik.

Illat, habzás:

Tirdi: Illatából már egyértelműen kiderül, hogy nem Van Pur, sokkal inkább Carlsberg. Csak remélni tudom, hogy ennek hallatán mindenki eljutott oda, hogy jó illata van. :D Semmi kellemetlen illat, megfelelően erős, kellemes, kicsit érezni alkoholt rajta, de nem bántóan, sőt, kifejezetten kellemesen.

hunt3r95: Szerintem kissé lágy, édeskés illata van, ehhez társul a sűrű tartós habzás. Előrevetíti egy kellemes belga sör elfogyasztásának reményét. Tulajdonképpen stock belga sör illat, de semmi kiemelkedő vagy figyelemfelkeltő.

Íz, utóíz:


Tirdi: Ugyan kicsit erősebb ízre számítottam, de nagyon fincsi, nem keserű, nem édes, kicsit savanykás. Utóízben kicsit erősebb, keserű, és érezni rajta egy kis barna sör szerű ízt. Ezt most nem lehet, és felesleges tovább húzni, kurva jó oszt kész.

hunt3r95: Illat alapján várható a szokásosnál édesebb világos íz, ami hamar átcsap számomra szemöldökráncolósan keserűbe, ami aztán a lenyelés után is megmarad. Nem arról van szó, hogy ez rossz lenne vagy valami, de valahogy hiányzik belőle a plusz. Hozzátenném nem az alapanyagokkal vagy azok minőségével van baj.

 

Összegzés:

Tirdi: Mondanám, hogy veszek még, de 400-ért már annyira mégsem csábító, bár megéri annyiért is. Annyi tuti, hogy 230-ért gyakran vennék.

hunt3r95: A baj egész egyszerűen ott van, hogy ez biza nagyon beleszürkül a mezőnybe, de nem csak a belga sörök között, hanem úgy ámblokk. De 300Ft alatt akcióban megéri megkóstolni.

 


img_20180904_171243_1.jpg

hunt3r95:

Íz: 20/13

Illat: 20/13

Utóíz: 20/12

Ár-érték arány: 20/10

Tirdi:

Íz: 20/13

Illat: 20/16

Utóíz: 20/14

Ár-érték arány: 20/13

 

Bebaszási index: 85 (49)

Ár: 399 Ft (Akciósan 229 Ft)

Vásárlás helye: Auchan, Savoya Park

Vásárlás ideje: 2018

Forgalmazó: Belgaco Kft, Budapest

Alkoholtartalom: 4,7%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, sörélesztő

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr4814237439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása