Sörtesztek szaxerűen

Madaras sör madaras teszkóból - Arany Fácán és Arany Fácán Kakas

2017. november 03. - TyRDy

Félreértés ne essék, nem Auchan sajátmárkás, vagy csak itt kapható sörről van szó, a cím csupán azért ez, mert az egyiket ott vettük.

Arany Fácán - 4%

 

Fácán....számomra csak a Kőbányai testvére. Átlagosolcsódejó lista eleme.

Na de azért ejtsünk róla pár szót. Talántalán a lentebb olvasható társához hasonlóan van egy kis egyedi íze, de inkább átlagos sör íz. Kissé víz ízű cumóról beszélünk, de nem vészes, főleg úgy, hogy nem kifejezetten egy erős sörről beszélünk, mert csak 4% alkoholtartalommal beerhunt3r95). De legalább nincsen rossz utóíze. :D

hunt3r95: Személy szerint 2010-2015 -ig ha sör került vásárlásra kb 90%-ban ezt vettem a kisbótban (135 Ft- ért dobálták) és mivel ár érték aránya nagyon is jó volt más szóba se jött. Aztán bedrágult, így a jelenlegi áráért már vannak egyéb alternatívák is. Ettől persze nem lett szarabb a cucc, habja ugyanúgy közepes mennyiségű, illata kellemes világos sörre emlékeztet. Egyrészt, mivel az, másrészt mert némelyik sörről ez nem mondható el. Ízre kissé vízízű, de nem olyan fájdalmasan, mint a "Deep" nevű prémium sörkülönlegesség. Khm khm... Száz szónak is egy a vége: régen jobban megérte, de most sem rossz ez csak jelenlegi árával beleszürkült a mezőnybe. Ajánlom sörponghoz, építkezés utáni hidratációhoz, szotyizós-sztorizós összeröffenésenhez.

Egy üveges példány természetes élőhelyén:

af.jpg

hunt3r95:

Íz: 10/7

Illat: 10/7

Utóíz: 10/7

Tirdi:

Íz: 10/7

Illat: 10/8

Utóíz: 10/7

 

Bebaszási index: 32,5 (38,75)

Ár: 130 Ft +25 Ft betétdíj (Gazdagrét, Törökugrató u. kisbolt)

Vásárlás helye: Itt-ott vettem már

Vásárlás ideje: 2017. 

Gyártó: HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt.

Alkoholtartalom: 4%

Kiszerelés: 0,5L

Összetevők: víz, árpamaláta, kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat

Arany Fácán Kakas - 5,5%

 

Nekem ez a sör nagy kedvencem. Egy tartós habbal rendelkező üveges sör, ami az alkoholtartalmához képest íztelen, de amúgy egy nagyon kellemes, különleges, felejthetetlen ízzel rendelkezik. Félreértés ne essék, nincs benne semmi nagyon különleges íz, egy elég hagyományos sör ízről beszélhetünk, de picit valamiért mégis különleges. Finom, kiváló habja van, bebaszási indexe alacsony, sokszor fogok még venni.

hunt3r95: Sima Arany Fácán erősebb változata, nagy meglepetés igazából nem ért, ízre hozza a közepesen intenzív (átlagos) ízt egy kis alkohollal turbózva, teljesen átlagos, nem tudnék belekötni semmibe, de ha lenne egy erősebb ízű/barna változat na annak örülnék, ezen és 4%-os társán nőttem fel, jobbak mint pl.: a Kőbányai. Külön tetszett, hogy sokáig és sokat habzik mintha muszáj volna neki, valamint, hogy itatja magát hiszen egyszer csak azon kaptam magam, hogy már nem én akarok sörözni hanem a sör akart engem. Egyébként 175ft-ért best buy.

af_k.png

 

hunt3r95:

Íz: 10/7

Illat: 10/8

Utóíz: 10/8

Tirdi:

Íz: 10/8

Illat: 10/8

Utóíz: 10/8

 

Bebaszási index: 31,64 (27,1 betétédíj nélkül)

Ár: 149 Ft +25 Ft betétdíj

Vásárlás helye: Auchan Savoya Park

Vásárlás ideje: 2017. október

Gyártó: HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt.

Alkoholtartalom: 5,5%

Kiszerelés: 0,5L üveg

Összetevők: víz, árpamaláta, kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr2013009020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása