Sörtesztek szaxerűen

Nem csak a neve bonyolult - PAULANER Hefe-Weißbier Naturtrüb

2017. október 19. - TyRDy
  • Név jelentése: Élesztős-búzasör szűretlen

paulaner.png

Hát bizony ez egy érdekes cucc... Hasonlítani sem tudom semmihez, amit eddig ittam. Mintha egyszerre lenne keserű, savanyú, és édes. Mindenesetre nekem a savanykás íz tűnt fel először. Jobban belegondolva az élesztő érződik, de az élesztőn és a búzamalátán kívül is vannak benne érdekes ízek. 

Összességében egy különleges sörnek tartom, aki szereti az ilyesmit annak , de nekem nem nagyon ízlett.

hunt3r95: Megörültem, mikor megláttam, hogy 459 Ft-ról 299 Ft-ra akciósodott a madaras teszkóban. Nyomban le is csaptam rá mint gyöngytyúk a meleg takonyra. 5,5 %, német minőség, megnyerő doboz. Jó előjelek voltak...de, ezek szerencsére kóstolás után is megmaradtak részben, a kellemes búzasör ízbe azonban az élesztő íz két lábbal tipor bele. Íze így elég nehezen meghatározható: savanyú-keserű-édes. Ilyen sorrendben. Habja végig kitart eme ízhullámvasút alatt amiért jár a pont. Összegezve nem rossz ez de az élesztő íz megléte engem zavart, anélkül erősen ajánlanám. Persze aki így szereti annak erősen ajánlott ennek ellenére is.

paulaner2.jpg

hunt3r95:

Íz: 10/7

Illat: 10/8

Utóíz: 10/7

Tirdi:

Íz: 10/3

Illat: 10/5

Utóíz: 10/5

 

Bebaszási index: 83,45 (54,36)

Ár: 459 Ft (Akciósan: 299 Ft)

Vásárlás helye: Auchan Savoya Park

Vásárlás ideje: 2017. október

Forgalmazó: EVER DRINK KFT.

Alkoholtartalom: 5,5%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, élesztő, búzamaláta, árpamaláta, kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr5513009180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PaulanerShop · www.paulanershop.hu 2018.10.06. 04:32:56

Szia!
Érdekes volt olvasni a véleményed. Nyilván mi első sorban azokkal találkozunk, akik kedvelik a Paulaner söreit. De így kereke a világ, hogy nem mindenkinek jön be.
Kíváncsi lennék, hogy kóstoltad-e már az ugyancsak a Paulanerhez tartozó Hacker-Pschorr főzde Kellerbier-ét (régebben 1417 Anno néven futott). Kerestem, de nem találtam nálad. Vagy mert nincs, vagy mert rosszul kerestem.
Mindenesetre kíváncsi lennék mit szólnál egy szűretlen ászoksörhöz, amiben hasonlóképpen a búzasörhöz sok az élesztő.
Itt megtalálod: www.paulanershop.hu/sorbolt

TyRDy 2018.10.06. 22:14:22

Szia!
Azt kijelenteni, hogy nem szeretjük/szeretem a Paulaner söreit, igen csak elhamarkodott lenne. A blogon azt hiszem nem, hogy Paulaner, de ahhoz tartozó sör tesztje sincs ezen kívül, ráadásul én blogon kívül sem ittam -azthiszem- soha...még. Na meg ezért is lenne elhamarkodott azt mondani, hogy nem szeretjük/szeretem.
A blogunkat olvasva hamar feltűnhet, hogy elég amatőr módon toljuk, veszünk valamit, megisszuk, és ami akkor ott eszünkbe jut, az kerül a képernyőre. Ezt olvasva tényleg úgy tűnhet, hogy csak rosszat mondunk a Blogon a Paulanerről, de ez, az első és eddig egyetlen cikk így sikerült.
Sok sör van a várólistán, és ugyan valamikor -talán nem is olyan soká'- mindenképp becsúszott (lecsúszott) volna valamilyen Paulaner (vagy ahhoz tartozó) sör, de igyekszünk minél hamarabb beszerezni, és tesztelni egy-kettőt. :)
süti beállítások módosítása