Sörtesztek szaxerűen

Barnás lötty - Carlsberg félbarna sör

Dán Carlsbergek 2.rész

2017. november 18. - TyRDy

Dán tesztjeink következő áldozata egy félbarna Carlsberg...mármint azt hiszem félbarna, mert annak néz ki.

barna1.jpg

Illata hasonlóan minőségi sörre utal, mint az előzőnél, csak ez kicsit barna illatú. Na jó, pontosabban barna sör illatú, de csak kicsit, hát végül is elvileg félbarna, úgyhogy ez így helyes. Az illatában ennél is előjön az a pezsgőhöz hasonlító illat, ami nekem bejön. Kitöltve olyan fos színű, na jó, nem, csak x sör megkóstolása után már egy barnás színt rögtön valami baromsághoz társítok. Komolyabbra véve, mézhez hasonlítanám a színét, eddig nem estem hasra, de nem vészes. Kóstolás után az első benyomásom, hogy nem nagyon hatott meg, "de ez még mindig pezsgő", pontosabban, ahogy utána mondtam: "Ez inkább pezsgő mint bor", ami persze úgy akart hangzani, hogy inkább pezsgő mint sör.

barna2.jpg

Szóval akkor összegezzük az elhangzottakat: Színe mézhez hasonlít, és személy szerint nekem nem tetszik. Ízét és illatát erősen a pezsgőéhez tudom hasonlítani, de ezt kivéve nekem nem annyira jött be. Nem rossz persze, érezni, hogy egy kiváló, minőségi félbarna sör, de eddig nekem egyértelműen az elefánt a nyerő.

hunt3r95: Ahány ember annyi ízlés(ficam), de én nem véltem felfedezni semmi pezsgőre utaló motívumot, na jó talán nem teljesen megszokott barna sör illata van(még mindig félbarna sör), de semmiképp sem rossz, vagy pezsgőillatú. Habja ennek is temérdek sok van  és szintén tartós, itt is megállna rajta a szendó. Színe, illata, íze valahol a világos és barna között, de inkább a világoshoz hasonlít, viszont van benne egy elég karakteres édes-gyümölcsös mellékíz ami egyébként átjött. Valószínűleg ez benne lévő maláta sajátossága. Utóíze nem sok van, ami meg van az inkább barna sörre emlékeztetett. Na igen, elég komplex ez a sör. Összegezve nagyon kellemes és minőségi, szívesen fogyasztanám ezt is gyakrabban, de akkorát nem ütött mint az Elephant.

hunt3r95:

Íz: 10/8

Illat: 10/8

Utóíz: 10/8

Tirdi:

Íz: 10/6

Illat: 10/9

Utóíz: 10/6

 

 

Bebaszási index: 182

Ár: 20 korona (~840 Ft)

Vásárlás helye: Koppenhága, Dánia

Vásárlás ideje: 2017. november

Gyártó: Carlsberg Danmark A/S

Alkoholtartalom: 4,6%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta,  kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat, élesztő

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr1413251075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása