Sörtesztek szaxerűen

A legolcsóbb iható sör - Sveták

2018. október 13. - TyRDy

Elöljáróban a cuccról:

Tirdi: Címkéje nekem rögtön azt sugallja, hogy valami nagyon olcsó dologgal van dolgunk, hát jól sugallja. Na meg ez a háromvesszőöt obj... Félve kóstolom az tuti... 

hunt3r95: Átszámolva 75Ft-ért vettük, amiben az üveg is benne volt mint göngyöleg. Félelmeim azt hiszem megalapozottak, hiszem bármi amit 150Ft alatt vehetsz meg szinte kivétel nélkül borzalom. Na ez meg épp a fele, így jogos a felvetés, hogy minőségileg is a fele? Félve nyitottuk hát ki, de legalább szaxerűen, sört sörrel. Amúgy a kupak natúr arany színű, kicsit visszahozza a magyar olcsó sörök világát a 90-es évekből.

 

Illat, habzás:

TirdiIllata full kellemes, kifejezetten jó, nem is gyenge, eddig meg nem mondanám, hogy ez egy gyökolcsó sör.  Habja sem vészes, ennyiért habot sem várnék, de csak ott van. Azért nem lő a pofámba hat liter habot ha hozzáérek az üveghez, dee van. 

hunt3r95: Meglepően NEM büdös annyira, mintha kétszer ennyire lenne, de azért simán levágós, hogy ez valami nagyon olcsó cucc, kicsit satnya, gyenge, enyhén káposztás illat, semmi ismertetőjegy, tucat olcsó sör biza. Habja legalább van, noha több mint mutatóba, nem túl sűrű de annál nagyobb méretű buborékokból, azért hasra nem estem de eddig pozitív a mérleg. Eddig van egy ízlelés nélkül is megállapíthatóan olcsó, rossz minőségű sörünk.

 

Íz, utóíz:

Tirdi: Bubik nem éppen marták szét a pofám, de összességében ez egy tök lágy és kellemes ízű cucc. Az íze sem éppen erőszakolta meg az ízlelőbimbóim, magyarul nem túl erős ízű, de nem is víz, az tuti. Kicsit savanykás, és összességében simán mondhatjuk, hogy finom. Utóíze tartalmaz egy kis keserűséget, ami az ízében nincs, valamint fellelhető egy kis kellemetlen, fémeshez hasonlító íz. Meglepően iható cucc, árához képest főleg meglepő.

hunt3r95: töredelmesen be kell vallanom, ez nem is olyan rossz, sőt tulajdonképpen ha megnézem mennyit is kóstált még elégedett is lehetek. Meglepően sör íze van, majdnem egy Kőbányai jutott róla eszembe, csak kicsit hígítva. Egyértelműen középkategória alja, de ennyiért ez tökre rendben van. Az ízét tulajdonképpen befolyásolja a maláta, mely főleg az utóízben jön igazán elő, de hát basszus, 75Ft-ért mi nyomná el az ízét? Ez az íz egyébként még mindig erősebb mint a 99Ft-ért kapható Deep-é,holott ez is 3,5% alkoholtartalommal bír, szóval tényleg pozitív az összkép, de hangsúlyozom, hogy 75ft-ért!

 

Összegzés:

Tirdi: Hát ez meglepően iható volt, nem, hogy ennyiért, de ezt még kicsit többért is megvenném ismét. Aki arra jár, nyugodtan bepakolhat párat kosarába, legalább egy kóstolásra...ha meg nem tetszik nem vesztesz sokat. :D

hunt3r95: Mivel botrányosan nem volt rossz, így tulajdonképpen akár ajánlható is lehet azok számára, akik olyanok mint Tirdi :D Na de komolyan szólva, ha ezt ennyiért kishazánkban megvehetném, meg is venném, bár sokra nem mennék vele bebaszás szemponjából....

 

 svetak.jpg

hunt3r95:

Íz: 20/10

Illat: 20/10

Utóíz: 20/10

Ár-Érték arány: 20/15

Tirdi:

Íz: 20/8

Illat: 20/9

Utóíz: 20/6

Ár-Érték arány: 20/18

 

Bebaszási index: 21

Ár: 75Ft / 0,23

Vásárlás helye: Párkány, Billa

Vásárlás ideje: 2018 február

Gyártó: Pivovar Steiger, Vihnye

Alkoholtartalom: 3,5%

Kiszerelés: 0,5L üveg

Összetevők: víz, árpamaláta, komlókivonat, aszkorbinsav


A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr1714166301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása