Sörtesztek szaxerűen

Vihar előtti csend - Borsodi Nitro

2017. december 04. - hunt3r95

Nagyon nagy megtiszteltetés ért minket. A Borsodi Sörgyárak Zrt. megkeresett minket, hogy vegyünk részt egy új, kategóriájában Magyarországon elsőként gyártott sör bemutatóján. Ez lenne a Borsodi Nitro.

borsodi_nitro_ritual.jpg

Nem mondhattunk nemet az egyszer biztos, ám Tirdi nem tudott jönni. Szóval most ezt a cikket részben az A38 hajóról, egy sajtóeseményről írom. Maga a hely hangulatos, nem megborulásra való, sokkal inkább Nitrózásra, kellemes fogadtatás, kellemes hangulat, jól megszervezték az is biztos. A sör különlegességét az adja, hogy a fele szén-dioxidot egy speciális eljárással kivonják belőle és nitrogénnel helyettesítik. Ennek hatása főleg a hab állagában jelentkezik, ami krémes, már-már capuccino habjára emlékeztetett, nem mellékesen sokáig is tart a habja nem oszlik szét, sűrű. Különlegességet az is emeli, hogy a hab lávaszerűen mélyről tör fel, és a sör tetejére érve áll össze ilyen krémes jellegűvé. Ennek magyarázata egyébként a nitrogén vízben való oldhatóságával fogalmazható meg.

Frissen csapolva: nem mindennapi látvány:

nitro1.jpg

 

Ahogy a vihar elcsendesedik elénk is tárul a krémes hab

nitro2.jpg

nitro3.jpg

Maga a sör ízre és illatra a sima borsodihoz hasonlít, de sokkal frisebb íze van, de hát nem meglepő a csapolt mivolta miatt, azonban itt előjön a "nitro" jelleg. Szinte alig van benne hagyományos értelemben vett buborék, olyan mint amikor kint felejted a sört egy órára a pohárban, de ennél egyáltalán nem ez jött le, csak a szemléltetés miatt írom, nem hiányoltam a bubit, valahogy a nitrogénes jelleg ezt képes kárpótolni. Méghozzá úgy, hogy kissé édesebb, vagyis nem édesebb, hanem a szén-dioxid részeleges hiánya miatt kevésbé savas. Utóízében a komló dominált számomra, de ne felejtsük el a selymes habot sem, mert az végig kísérte az utolsó cseppig. Új sörélménnyel gazdagodtam az biztos, mindenképp pozitív volt az első benyomás, kár, hogy speciális mivolta miatt boltok polcain nem fogunk vele találkozni, csak az alábbi helyeken.

borsodi_nitro_boltlista.jpg

 Végezetül egy kis sörpózolás:

nitro4.jpg

hunt3r95:

Íz: 10/9

Illat: 10/8

Utóíz: 10/8

 

Bebaszási index: ár függvénye lesz

Ár: bemutató pillanatában még nem ismert

Vásárlás helye: Termékbemutató, A38 hajó

Vásárlás ideje: 2017.november

Gyártó: Borsodi Sörgyárak Zrt.

Alkoholtartalom: 5% 

Kiszerelés: csapolva kapható

Összetevők: víz, árpamaláta, kukoricagríz, kukoricadara, sörárpa, komló, komlókivonat

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr8713346759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása