Sörtesztek szaxerűen

Legerősebb sörök a blogon 2017... és egy kis évértékelés.

2017. december 31. - hunt3r95

Ahoj! Hát ezzel a cikkel  zárnánk a 2017-es évet. Próbáltunk minél erősebb löttyöket kipróbálni, jövőre cél, hogy legalább 2x ennyi erős sört igyunk. Idén ennyire futotta, de mi azért nem panaszkodunk, akadtak sörök melyek jó pillanatokat okoztak, némelyik meg a Dunában landolt. Ehhez a cikkhez alapfeltétel a 7%-os alkoholtartalom határ meg a csillagos ég, a cikkben egy sorrendet fogunk felállítani bebaszási index, erősség illetve pontozás alapján.  A toplistát az alábbi szempontok szerint állítjuk majd fel:

  • Alkoholtartalom: Legnagyobb érték a legjobb.

  • Bebaszási index: Ez egy kitalált mértékegység, megadja, hogy mennyire éri meg bebaszni az adott terméktől. Számítása úgy történik, hogy a nedű fél literre vett árát elosztjuk az alkoholtartalmával(%). Legalacsonyabb érték a legjobb.

  • Pontozás: Tirdivel 1-10 -ig pontoztuk az ízt, illatot, utóízt minden cikkben, így max. 60 pontot kaphatott egy sör. Legnagyobb pont a legjobb.

A versenyzők a következőek erősségi csökkenő sorrendben:

  1. Carlsberg Master Brew 10,5%
  2. Csíki Mézes Limitált 9%
  3. Karpackie 9%
  4. Szent András Könnye 9%
  5. Barths 8,3%
  6. Dreher Bak 7,3%
  7. Carlsberg Elephant 7,2%
  8. Argus Strong 7,2%

Na de ez még igazán nem mond semmit, mert az Argus Strong óta tudjuk, hogy az alkoholszázalék nem mond el mindent. Második összevetésben már valamiféle képet kaphatunk  a minőségről, de az sokszor kurva csalóka, remek példa itt is az Argus, olcsó, magas az alkoholtartama és egy szar. Bár  a bebaszási index versenyt megnyerte. Taps.

Bebaszási index szerint:

  1.  27,5   Argus Strong 7,2%
  2.  33,7   Barths 8,3%
  3.  33,8   Karpackie 9%
  4.  35,5   Dreher Bak 7,3%
  5.  80,0   Carlsberg Master Brew 10,5%
  6.  83,2   Csíki Mézes Limitált 9%
  7.  116,0 Carlsberg Elephant 7,2%
  8.  117,0 Szent András Könnye 9%

 Végezetül itt a személyes véleményeink pontszámba konvertálva, kettőnk pontjai összeadva szerepelnek alább.

Pontszámok szerint:

  1.  60p  Szent András Könnye 9%
  2.  55p  Carlsberg Elephant 7,2%
  3.  55p  Dreher Bak 7,3%
  4.  51p  Csíki Mézes Limitált 9%
  5.  49p  Carlsberg Master Brew 10,5%
  6.  47p  Karpackie 9%
  7.  41p  Barths 8,3%
  8.  24p  Argus Strong 7,2%

Összegezve a látottakat mi a tanulság? Semmi. Na jó, talán ha valamit valóban tanultunk akkor az az lenne, hogy ami olcsó az szar, ami drága az király, legalábbis eddig nem nagyon volt kivétel,ami volt az meg a Rocky Cellar, mert ritka fos, ráadásul pénzt kérnek érte. Többi retek legalább viszonylag olcsó, így nem kapsz szívgörcsöt az ár érték arányon. Persze napos oldalon is van ám innivaló, ilyen például az Argus Gold, amitől külön cikk is lesz 2018-ban(egyébként első Argus tesztünkben került kóstolásra).  Itt van még az Oettinger Alkoholfrei, abszolút iható, ár/értéke verhetetlen. Említést érdemelnek még a Fazzyk, melyek közül a málnás vitte a prímet. Visszatérve a jelen cikkünk alanyaihoz, jól látható, hogy azért az ár sokat sejtet, nemhiába olcsó az olcsó. Nálam -hunt3r95- érdekes módon mindhárom toplistás sör itt van a jelen cikkben, méghozzá Szent András könnye, Carlsberg Elephant, Dreher Bak sorrendben. Remélem jövőre újabb finomságokat kóstolunk, meg persze retkeket is, hiszen kell a kontraszt, na meg hát minél szarabb a sör annál jobb a cikk. 

Jövőre való tekintettel ajánlom pár napja megjelent szitujelentő cikkünket, és most mondanám, hogy holnap másnaposság, józanodás közben sem maradtok cikk nélkül, kerítünk valami laza kis olvasnivalót. 

Nos hát ennyi lenne, boldog új évet kívánunk, basszatok be jól!

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr8112924925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása