Sörtesztek szaxerűen

Cukormentes Kozel - Zlatý Bažant barna sör

Párkány tour 1.rész

2018. február 20. - hunt3r95

Végre eljutottam odáig, hogy értékelhető mennyiségű alkoholt igyak. Na ennek volt részese ez a nedű, bár a 3,8%- os alkoholtartalmával nem sokat tett hozzá az érzéshez, de azért egy tesztet csak kap. Tesztre tök random választottam ki (ami jellemző lesz az elkövetkezendő 2 hónapra, ugyanis van egy 25 darabos párkányi gyűjtemény). Kibontva nyugtázom, hogy ez bizony karakteresebb mint a félbarna fácán, azonban a 3,8% alkohol miatt a Kozelhez hasonló cukrozott löttyöt vártam. Meglepetésemre nem így lett, kellemes karamellmalátás íz fogadott, szinte semmi utóízzel. Már csak azért is dukálna egy kis utóíz, mert maga az íz tökre ajánlós, karakteres, rögtön rávágod mit iszol. Habja egyébként elég sok van és tartós is ami lassan már a fácánok védjegye is lehetne. Nekem összegezve ízlett a dolog, csak egy picit lehetne erősebb, de hát tót "barátaink" nem igazán szeretik az erősebb söröket, így ezzel kell beérnünk.

Tirdi: Illata nem túl erőteljes, de lehet, csak be voltam baszva és a doboz alját szagoltam. No de amit éreztem, az azért elég kellemes barna sör illat, kifejezetten karamellmaláta. Ízre az volt az első benyomásom, hogy "picit szarrá adom, de csak picit". Megpróbáltam megfogalmazni normálisabban, nehezen ment. Lényeg, hogy valami olyasmit éreztem, hogy a korty elején semmi, majd egy picit később jön ki a nagyon kellemes erőteljesen barna íz, a tipikus pörköltes (nem csirke, nokedli sincs hozzá), karamellmalátás barna sör íz, ami az átlagnál talán kicsit keserűbb. De, nem annyira későn, hogy az utóíz legyen, utóíz az megint semmi. Szóval összegezve az íz és az utóíz között található pár másodperc középíz, az nagyon fasza, de a többi sajnos Párkányban maradt. Ha érezni akarod az ízét, folyamatosan kortyolgass kicsiket, és akkor faszaság lesz eléggé. 

Ja, és a cím megtévesztő, mert bizony van benne cukor, de nem érezni szinte egyáltalán.

zb_barna.jpg

hunt3r95:

Íz: 10/8

Illat: 10/8

Utóíz: 10/7

Tirdi:

Íz: 10/7

Illat: 10/6

Utóíz: 10/7

 

Bebaszási index: Error 404

Ár:  A blokk eltűnt személlyé lett nyilvánítva mire a teszthez értünk, lehet bebaszva azzal gyújtottunk be, nem tudjuk, a lényeg, hogy ezen vásárlás termékeinél nem tudunk pontos árral szolgálni,amúgy ha jól emlékszem, 69 és 79 centbe kerültek az Zlaty Bazantok. 

Vásárlás helye: Párkány, Billa

Vásárlás ideje: 2017. 12. 

Gyártó: Heineken Slovensko

Alkoholtartalom: 3,8%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, cukor

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr4413677130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása