Sörtesztek szaxerűen

Csökkentett alkoholtartalom, csökkentett minőség - De Helder Mild 3,5%

2018. május 08. - TyRDy

De Helder...hát igen, már bizonyított, mert ugyan csak a Strongról volt teszt, de azon kívül még kettőt kóstoltam, és kifejezetten meggyőztek. Nem tudtam eldönteni, hogy most tényleg az összes jó lesz, vagy stílusosan beleraknak a palettába valami ihatatlan pancsolmányt? Most, és majd egy másik tesztben fény derül az igazságra.

Bonthatósága elégtelen, vagy csak beszoptuk, nem tudom. Illata egy gagyi sör megposhadva. Íze pedig...hát finom ez a víz. Egyébként nem, nem túlzottan finom, na de nem is teljesen víz. Ízének erőssége nagyjából stimmel az alkoholtartalommal, azzal baj nincs. Szar íz, szar íz, na de, én fel véltem fedezni valamit, ami az egész sörnek talán a lényege, megalkotásának oka. Méghozzá azt, hogy egy habos, bubis, csúszós nemtudommégmilyen dologról van szó. Bővebben kifejtve, olyan a sör, mintha az egész félig hab lenne (szóval nem mintha csak habot innál, az szar lenne, ez pont kellemesen habos) amúgy rendes habja nincs, de elgondolkodtam, hogy lehet, hogy a sör hiányzik, nem a hab, kicsit pedig olyan, mintha nagyon sok nagyon apró buborékkal lenne tele. Nem is igazán lehet eldönteni mi a bubi mi a hab, szóval elég krémes, lágy, kásás, csúszik mint a fene. Nem az íze miatt, de azért csúszik. Íze szimplán elviselhető, talán kicsit savanykás gagyisör (de az én perverz és nem túl kritikus ízlésemnek ez pont jó), és emiatt a kis habos különlegessége miatt még egész ihatónak is mondható, bár az eddig ismert társait (Premium, Semi Dark, Strong) nem alázza, el sem éri. Utóíze gyenge és keserű.

Ennyiért (ami amúgy kifejezetten kevés) nem nagy fogás, iható, és, hogy tükrözi-e az eddig megszokott De Helder minőséget? Azt nem mondanám, de azért nagyon még nem szaladtunk el szar irányba.

dehelder_mild.jpg

hunt3r95:  Zseniális De Helder Mild, háromfél.. valami vicc lehet, hiszen egy jó kiadós esőben több az alkoholtartalom, de bontsuk ki, és majd elválik. Vagyis csak bontanánk, ha nem törne le a nyitófül a sör kibontása előtt. Talán még a sör sem akarja, hogy megigyuk? Szaxerszámokkal végül cirka 3 perc alatt megindítottuk a folyadékáramlást, bár az erőfeszítést nem feltétlen érte meg. Nálam emiatt már élből 10/5-ről indul. Illata egész viselhető, leginkább semmilyen, mintha egy mezei megfázásból térnél vissza és az első szagokat kezdenéd érezni, szóval elég gyenge, de épp ezért legalább nem túl orrbavágó. Megkóstolva sem derűs a helyzet, íze szinte alig van, a megszokott pezsgő buborékosság nincsen, ehelyett valami krémszerű állag bukkan fel ami engem nem győzött meg. Utóíze legalább szintén szar, olyan mintha egy másfél literes palackba összekevernéd a megmaradt söröd némi vízzel. Tirdit jobban megfogta a dolog, de hát ő amúgy is fogékonyabb a szar sörökre, engem minden esetre nagyon nem, hiába 140 forint, ez semmit nem tesz le az asztalra az áráért, de az legalább nagyon. Mit is mondhatnék még? Olcsó húsnak híg a leve...nem büntetően rossz, de a jövőben hanyagolnám.

 

hunt3r95:

Íz: 10/3

Illat: 10/4

Utóíz: 10/3

Tirdi:

Íz: 10/6

Illat: 10/3

Utóíz: 10/5

 

Bebaszási index: 39,71

Ár: 139 Ft

Vásárlás helye: Tesco, Campona 

Vásárlás ideje: 2018 április

Forgalmazza: Tesco

Alkoholtartalom: 3,5%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, sörárpa, komló, komlókivonat

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr1213858494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása