Sörtesztek szaxerűen

Budapest Meggyes sör - Túlárazott minőség

2018. november 11. - hunt3r95

Elöljáróban a cuccról:

 Szóval.. Budapest saját söre, meggyes kiadásban. Elöljáróban annyit, hogy a Budapest Park tulajdonosa és egy barátja kezdte el az egész projektet úgy 2015 végén. Mára eljutottunk oda, hogy akár a Lidl polcain is megtalálható eme kézműves sör, méghozzá eléggé "vegyélmeg", azaz figyelemfelkeltő csomagolásban. Kézműves mivoltából fakadóan, valamint az árát nézve jogosan vártunk valami nagyon szuper dolgot.

Illat, habzás:

Tirdi: Rózsaszín, krémes, átlagos mennyiségű hab, és erős, kellemes meggy illat. Már ha azt nevezzük meggy illatnak amit eddig bármely sör nyújtott. Bővebben, minden meggyes sörnél (Tinódi, Soproni...) kifejtem, hogy ez nem meggy illat, hanem inkább meggy-kompót, de ez még egész közel áll az igazi meggyhez, tán jobban mint a Tinódi. Na de mindegy, a lényeg, hogy kifejezetten jó édeskés meggy illata van. Ja, sör, meg más ilyen lényegtelen dolog persze nem érződik benne.

hunt3r95: Illatra és habra igazából semmi különleges, kissé rózsaszínes de nem kiemelkedően színes hab, mennyiségből sincsen sok. Illata valami meggyes pite vs. sour cherry cukorka, Fazzyknál például jobb, de ne feledjük azok 200Ft alatt vannak.

Íz, utóíz:


Tirdi: Elsőre az tűnik fel, hogy a meggy és a sör jó arányban van. Érződik a sör...gáz, hogy ezt egy sörnél meg kell jegyezzem. Jó, ok, az arány fasza...de itt valami nagyon nem stimmel. Ja, megvan, ez simán trágya. Alapból egy ilyen édes, de semmilyen és gyenge íz, meggyel meg sörrel, az alapját érezhetően gagyi sör adja, egyszerűen lapos és tré. De nem itt van a gáz...hanem az utóíznél. Na de ott nagyon. Egyszerűen tömény tarkónbaszó folytogató keserűség. Iszol öt kortyot és az előbb leírt ízeket már nem is érzed csak a gecikeserű utóízt. Persze, egy sör keserű, de...nem, szóval ez így nem jó, rosszabb mint az Argus Strong utóíze, ez a keserűség semminek nem felel meg, nem illik a képbe. 

hunt3r95:  Első benyomásom: fonnyadt meggylé némi vízízű lágerrel,na, mert ez ugye egy láger felöntve meggylével. És igen, ez teljesen a 100ft/tonnás savanyúcukorra emlékeztet. Urambocsá', de itt és most elviseltem volna benne egy minimális cukrot, hogy kissé jobban csússzon. Egyébként nem vészes, csak szerintem vagy lehetne erősebb a sör íz, vagy cukrosabb/meggyesebb, egyszóval ízesebb. Épp ezért-mivel íze nem sok- utóíze sem sok van.

Összegzés:

Tirdi: Ha az utóíz nem lenne, azt mondanám oké, egyszer megérte az árát, meg lehet kóstolni. De így, hogy az ötödik kortytól mintha algopirint innék, hát köszi de nem kérek mégegyszer ebből, még 2-300-ért sem. Szerintem a Tinódi ennél jóval jobb.

hunt3r95: Prémium. Nos, tegyük fel elhiszem, bár láttam már 5Ft-os sörön is ilyen jelzőt. De! Akkor tessék már valami maradandót alkotni. Kihangsúlyozom, hogy nem rossz, de én úgy érzem ez még nem igazán "ért össze" hanem kicsit még dolgozni kell azon a recepten, hogy ne csak az igazi prémium kedvelők érthessék meg ezt a sört, hanem úgy bárki emberfia elismerően nyilatkozzon róla. 499Ft-ért.

img_20181009_175519_20181111162506704.jpg

 

 

hunt3r95:

Íz: 20/10

Illat: 20/11

Utóíz: 20/10

Ár-Érték arány: 20/5

Tirdi:

Íz: 20/9

Illat: 20/11

Utóíz: 20/4

Ár-Érték arány: 20/5

 

Bebaszási index: 121,7

Ár: 499 Ft

Vásárlás helye: Lidl, Nagytétény 

Vásárlás ideje: 2018. 10. (időszakos volt?)

Forgalmazó: Urban Beer Kft.

Alkoholtartalom: 4,1%

Kiszerelés: 0,5L doboz

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, meggylé (24%)

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr9714352367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása