Sörtesztek szaxerűen

1 éves visszatekintés + sörteszt

2018. október 01. - hunt3r95

Egy éves a blog, egy éve, azaz 2017.október 1.-én látott napvilágot az első bejegyzésünk, az első Argus teszt. Egy év, 365 nap, 70 cikk, és 80 tesztelt sör...plusz amit még nem adtunk ki. (szóval 100) :D  Nagyon gyorsan eltelt az utóbbi egy év. Amiről leginkább úgy gondoltuk, hogy nem is lesz. Mármint, hogy a blog nem fog aktívan futni egy év elteltével. Na ebben most pozitívan kellett csalódnunk, mert itt vagyunk és ez pedig az egy éves visszatekintő. Voltak jó pillanataink, mint például a Szent András Könnye teszt, vagy a Carlsbergek (1), (2), (3) tesztje, valamint sok jó élménnyel gazdagodtunk az biztos. Na azért még kiemelném a Borsodi Nitró bemutatót.

szak4.jpgNálunk a sörök királya

Ennek ellenére a sörtesztelés nem csak játék és mese, itt a sötét oldal, de abból van csak igazán. Nem egy alkalom volt, mikor én személy (Hunt3r95) szerint sört köpködve és káromkodva jeleztem, hogy ez már pedig szar, vagy éppen egy korty után Tirdinek nyújtottam a sört, hogy " nesze idd meg én ebből többet nem", vagy valami hasonló. Ilyen volt példának okáért a Waldert:

waldert.jpgPózol a Waldert, még a tavalyi tesztünkkor

De nem sokkal marad el ótvarságban a Rocky Cellar vagy az Argus Strong, csak hogy a legszarabbakat említsem. Számos király event is volt, például a Kamaraerdős Waldert teszt, vagy a Szent Andrásos karácsony előestjén, a Carlsbergek fogyasztása Peti haverunknál, de megemlíthetném az első tesztünket is. Előfordult velünk az a szégyenletes tény is, hogy egyszerűen úgy berúgtunk, hogy másnap a felvételen eléggé kielemezhetetlen hanganyag volt, "hábazdmeg ez sörízű", így akad  néhány sör, amit bár teszteltünk, de kiadásra sosem került. Na de jöjjön a lényeg. Az egy éves fennállásunkra gondoltuk, hogy a 3 legótvarabb sört amit ittunk eddig újrakóstoljuk. Ötleteink a következőek voltak: Waldert, Balatoni világos, Argus Strong, Argus Free, Rastinger, Rocky Cellar. A nagy helyzet az, hogy a Waldert már nem kapható (R.I.P.), ami nem is baj, de itt jó lett volna újra szörnyülködni, az Argus Free-t Tirdi nem vállalta, a Rocky-t meg én nem. Balatonit meg épp nem kapni, így maradt a hányinger vagyis a Rastinger meg az Argus Strong. De kellet még valami ami kicsit felhúzza a felhozatalt a pokol mély bugyraiból legalább a béka segge alá, így egy Argus Goldot is vettünk, ami szerencsétlenségére ismét nem kap saját bejegyzést, de ami késik tán nem múlik. Ja és azért egy Waldertet is be akarunk szerezni... addig is lássuk mivel kell ma beérnünk vagyis mitől kell szenvedjünk.

Csoportkép a mai cikkünk főszereplőivel:

sorok1.jpg

 A cikkekben oly sokat emlegetett Waldertről azért meg kell emlékeznünk...a doboza még megvan, reméljük még valamikor kapható lesz, és szenvedhetünk. waldert_rip.jpgRest In Peace...

 

Kezdjük is azzal a sörrel, ami tulajdonképpen egy éve az egész blogot elindította, hiszen olyan rossz volt, hogy egy random sörözgetés közben kitaláltuk azt, hogy erről írni kell az embereknek: "ne vegyétek meg, mert nagyon retek!" Ebből jött a blog ötlete, Tirdinek meg volt egy blogja amit semmire nem használt, így a többi már ki lehet találni. Itt még a blog folyatásának ötlete nem igazán merült fel, épp ezért sehogy nem készültünk rá, ami egész pontosan annyit jelent, hogy nyersanyag nem készült róla. Ja, mert az szokott egyébként készülni, hangfelvétel, vagy videó formában. Na ennél a csodánál nem készült, totál fejből írtuk meg az egészet anno. Ez a csoda egyébként az Argus Strong.

strong.jpg

Semmit sem változott ez biza olyan retek, mint volt

Előljáróban a cuccról:

Tirdi:Egy év után újra itt eme remek...izé. A napokban olvastam véleményt róla gyakorikérdéseken, és meglepve olvastam, hogy 10-ből 7-en azt írják, hogy ez bizony tök jóféle. Nem tudom mit szívtak, vagy tán igazuk lenne, változott valamit, tán csak valami selejt löttyöt fogtunk ki tavaly ilyenkor? Hát nézzük, vagyis szagoljuk...pontosabban szisszentsük, aztán szagoljuk.

hunt3r95: Ha azt nézem, hogy most tulajdonképpen a blog elindítóját fogom tesztelni elfog némi nosztalgikus érzés, ami hamar agresszióba csap át, mert eszembe jut mekkora rakás bénaság az egész. Nem sok jót jósolok ennek a szarnak, habár messze nem a legrosszabb sör, de arra bőven jó , hogy elvegye a kedvem bármilyen sörivástól, nézzük hát mi változott egy év alatt....

Illat, habzás:

Tirdi: Én elsőre nem érzek olyan mértékű tarkón (orron)baszó kellemetlen vodka/alkohol/higító/stb szagot, bár gyanús, hogy semmilyet. Most tényleg kipofozták volna kicsit a löttyöt, vagy csak úgy simán nincs szaglásom? Na hát majd az íze megmondja a tutit.

hunt3r95: Tulajdonképpen semmi sem változott. Megszaglászom, és fájdalmas arccal meredek magam elé... biztos ezt akarom? Sör illat nyomokban, vodka már erősebben érződik, érdekes, összetevők között nem szerepel, na lehet örülni, többet kapunk a pénzünkért. Ja, grátisz élesztőszagot ne felejtsem el. Habja egyébként szinte semmi sincs.

Íz, utóíz:

Tirdi: Na hát az esélyesebb nyert, csak szaglásom nem volt, vagy nem tudom, de ez nem igen változott. Vodkássör kellemetlen, erősen keserű utóízzel. Ha hasonlítgatni kéne, inkább vodkás mint nitrohigítós, ami bizonyos ízlés szerint még nem is annyira gáz talán, de nekünk ez a kombó elég ótvar. Azért azt még hozzáteszem, hogy lehet, hogy zuhanópályán vannak az ízlelőbimbóim, de szerintem annyira mégsem ihatatlan azért, mint, ahogy tavaly mondtuk, vagy mint ahogy a kolléga most is nyilatkozik róla. Továbbra sem jó, továbbra is kellemetlen, de talán nem ihatatlan...azthiszem, és nekem különösebb gondot azért nem okoz lehúzni. Mondjuk még egyet nem vennék ez után. Ami még irreális számomra, hogy engem rendszeresen leszólnak, hogy Kőbányait iszok, közben meg sokan tonnaszámra ezt isszák. És ugyan nem egy extraminőségi cucc a Kőbányai, de ennél azért jóval jobb.

hunt3r95: Ú bmeg...takarodj... ez nagyon gáz, Tirdi ízlelőbimbói valszeg halottak, ez a lé semmit nem változott, elmondhatjuk azt, hogy ez még mindig nagyon tré. Nem igazán értem, ezt ki kóstolta meg és mondta rá, hogy ez mehet, majd megveszik és örülnek. Jó pár korty után is  ugyan az a vodkás- keserű utóíz van jelen. Amit érdekesnek találtam az, hogy mikor belekortyolsz, kb fél másodpercig normális sör íze van, aztán borul minden. Ez nagyon kegyetlenül rossz.

Összegzés:

Szerintünk itt nincs is szükség erre, mindenki szűrje le maga, hogy kell-e ez neki.

 

 

Második versenyzőnk is legalább olyan retek mint a fentebbi. Őt is a blog indulásakor teszteltük, mély benyomást hagyott, de nem jó értelemben. Kíváncsiak voltunk ennél is arra, hogy vajon változtattak-e valamit rajtuk, vagy a mi ízlésünk fejlődik, vagy épp visszafejlődik? Szerintem ehhez a retekhez ennyi épp elég felkonfnak, az egy éves posztot róla azért érdemes előtte elolvasni: íme a Rastinger.

rastinger_1.jpg

 Ő sem változott, de legalább rosszabb nem lett

Előljáróban a cuccról:

Tirdi: Én nem úgy emlékszem vissza, hogy ez olyan borzasztó lett volna...persze szar volt, de a WaldertRIP mellett egész iható. Ezt az erősítette meg, hogy az utóbbi időben vettem 1,5L-es PET palackos Rastingert 279 Ft-ért a Tescoban, és tök iható volt, semmi kellemetlen mellékíz, néha talán még sör íze is volt. Meg is lepett, mert annál azért rosszabbra emlékeztem. 

hunt3r95: Nem is őt akartuk tesztelni, Waldertet  szerettük volna, de sajna kivezették a piacról, kár érte de nem csüggedünk, épp elég retek van így is.

Illat, habzás:

Tirdi: Szagolgatás közben már felmerültek bennem kétségek az előző -pozitívabb- állításaimmal kapcsolatban, de azért nem hánytam össze magam. Alumíniumos víz szag, ennyi.

hunt3r95: Hányinger következik.... bár szagról nem egyértelmű, hogy ez márpedig hányingerkeltő. Sőt, kifejetetten kellemes illata van, némi alumíniummal spékelve. Habja egészen sok van amúgy, tökre meglepődtem.

Íz, utóíz:

Tirdi: Nos hát tovább zuhanunk a lejtőn, egyetértek a kollégával. Ez alumínium edényben érlelt víz, megfűszerezve csöppnyi rohadt sörrel. Utóíze meg egy semmi, légüres tér, mintha a víz íze is eltűnne kb., na de ennyire ne örüljünk, kicsit később azért megízleljük az alumínium doboz fenséges ízeit. A másfeles verzió egyértelműen fogyaszthatóbb, nincs alumínium íz, és néha van sör íz, ebben az esetben sok a különbség - a PET palack javára-. Szóval röviden tömören ez a sör méltó ehhez a teszthez, mert szar, nagyon. Hihetetlen felüdülés volt utána a szintén 4%-os Argus Pils, és Argus Silver...igen, a Silverről még nem is volt teszt, szóval az Argusokról a továbbiakban sem szállunk le.

hunt3r95: Az íze bizony rossz. Nem annyira fájdalmasan és botrányosan mint a Waldert, mert egész egyszerűen ingerszegény, ráadásul az utóíze  tré, kesernyés vízízű alumíniumhoz hasonlítanám, borzasztó. Két korty után feladtam. Kár komlókról meg malátákról társalogni.

Összegzés:

Tirdi felvállalja, hogy ő bizony ezt megissza másfelesbe', de én inkább messziről kerülöm a jövőben.

rastinger_csoportkep.jpgKét kiszerelés, két íz?

 

Na, most, hogy már kiszörnyülködtük magunkat jöjjön egy kis igazán iható sör: Argus Gold amiről amúgy tényleg lesz külön poszt is. Már első tesztkor 2017-ben is feltűnt, hogy a többi Argusnál sokkal jobb, sokszor nekifutottunk a tesztnek, de sosem került ki, épp a fent említett túl részegek voltunk opció miatt, de úgy gondoltuk ennyit megérdemel, hogy ismét írjunk róla.

argusgold.jpg

Ismét átlátszó üvegben az arany

Előljáróban a cuccról:

Tirdi: Nos nekem eléggé szinusz hullám az erről a sörről alkotott véleményem, ugyanis először a tesztkor ittam egy éve, ugye kifejezetten pozitív véleménnyel. Azután ittam még egyszer, de nem túlzottan csúszott, mivel ez a sör kifejezetten édes, és én meg érzékeny vagyok erre az édes dologra. Szóval akkor éppen az édessége miatt úgy nem örvendtem, de a mostani tesztünkben ismét kellemes volt belekortyolni. Hát úgy fest, hangulatfüggő a cucc, vagyis nekem lehet évszak függő. Így a két tesztünk ugye októberi, a kettő között meg nyáron ittam, vagyis lehet, hogy hűvösben jobban csúszik...nekem.

hunt3r95: A másik ikon. Annak idején csak ez mentette meg az Argus tesztet a totális fikázástól, sokat vártam tőle.

Illat, habzás:

Tirdi: Illata már rögtön pozitív, rögtön egy minőségibb színvonalt juttat eszembe. Hát bizony már itt érződik, hogy édeskés, de bizony az is, hogy marha jó lötty.

hunt3r95: Kellemesen édeskés illat, némileg édesebb, mint a világos sörök nagy része. Tisztára a Carlsbergek jutottak eszembe, ami tök jó előjel. Habja elég sok van és tartós is. Sok buborék van benne. Király.

Íz, utóíz:

Tirdi: Hát mint már kiderült...íze, kurva jó. Finom, csúszik, minőségi. Édeskés ugyan, de ez még nekem sem akadály...ha olyan a kedvem. Ez továbbra is egy kurva jó sör, megéri, nagyszerű. Habja nem túl sok, de nagyon tartós. A végén is még volt, sőt, az utolsó korty hab volt.

hunt3r95: Íze is hozza ezt az édeskés vonalat, de még épp nem bántóan zavaró mértékben. Ez pont az a kategória amit jó ízléssel el bírok fogyasztani, jól is esik, nagyon csúszik a cucc, teljesen minőségi benyomást kelt annak ellenére, hogy csak 200Ft. Külön dicséret illeti amiatt, hogy nem érződik az alkohol íz benne, ezt sok 6, vagy 6 feletti sörnél kellemetlen, itt nagyon jól az édeskés íz mögé bújik az alkoholtartalom. Utóíze pont annyira keserű, mint amennyire édes a cucc, kellemesen átlendülünk az édesből a keserűbe, nagyon adom.

Összegzés:

Ha Lidlbe sört vesztek, mi ezt bátran ajánljuk ár/érték aránya miatt, valamint egész egyszerűen finom. Teszten kívül is fogunk még venni.

 

Végezetül itt egy kép az elmúlt év doboz gyűjteményéről. Vannak ugyan nem tesztelt, vagy még nem kiadott sörök is benne, de vannak tesztelt, de a képen nem szereplő sörök is. Mindenesetre szerintem szép kis csapat. 

dobozok.jpg

 

És még egy kis végszó. Kicsit átalakul a blog, de nagy változásra nem kell számítani, sőt egy-két dolog már változott. Hogy mire is gondolunk? Például már megváltozott a pontozási rendszer, 10-esről 20-asra bővítettük a skálát annak érdekében, hogy jobban be lehessen határolni mi mennyire jó vagy rossz, valamint megjelent az ár/érték arány is, amivel kifejezhetjük még jobban, hogy megéri-e vagy sem, és így nem a többi pontszámba lesz belekalkulálva. Kisebb dizájnváltás is lesz, valamint a posztok stílusa, külalakja is egy új séma szerint fog futni a következő cikktől a jobb átláthatóság érdekében. (Amit egyébként ebben a posztban a szürke szövegdobozokban tesztelünk.) Ez azt takarja, hogy -tervek szerint- egy összefüggő szöveg lesz, amiben minden gondolatról egymás után fejtjük ki véleményünk, sima illetve dőlt betűvel elkülönítve. Valamint a pontozás szintén lesz, csak ennél a posztnál nem láttuk értelmét. Ja és még valami: most már tényleg heti egy posztot tervezünk, nem úgy mint idén nyáron :D. Reméljünk egy év múlva is itt leszünk és Ti is itt lesztek. Igyatok sok sört! Sziasztok :=)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sortesztek.blog.hu/api/trackback/id/tr7414243109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása